ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

Πέρασε ένας χρόνος λοιπόν! Δε μπορώ να πω ότι δεν τον κατάλαβα… σίγουρα δε συνειδητοποίησα πόσο γρήγορα ξεπετάχτηκε η Έλλη, αλλά το 2020 ήταν και συνεχίζει να είναι μια πολύ περίεργη χρονιά…

Τα παιδιά του Αυγούστου νομίζω πάντοτε κάνουν πιο ιδιαίτερα/μοναχικά πάρτι καθώς συνήθως όλο και κάποιος από τους συγγενείς & φίλους θα είναι διακοπές. Πόσο μάλλον τα παιδιά που είναι γεννημένα +- 2 μέρες από το δεκαπενταύγουστο. (Αλήθεια όμως, όσοι είστε γεννημένοι εκείνες τις μέρες, θα ήθελα την εμπειρία σας).

Μόλις είδα αυτά τα χαμογελαστά συννεφάκια κατευθείαν σκέφτηκα ότι θα ήταν το τέλειο θέμα για το πάρτι μας.

Όπως πάντα, όλα τα απαραίτητα για το πάρτι μας τα προμηθευτήκαμε από το αγαπημένο Happy Teapot. Ένα όμορφο πακέτο, φροντισμένο από την Λευκή, το γλυκό κορίτσι που βρίσκεται πίσω από το Happy Teapot, με μπαλόνια, ποτήρια, πιάτα και διακοσμητικά κατέφθασε άμεσα σπίτι μας και όλα ήταν υπέροχα! Ευχαριστούμε Λευκή😊

Πάρτυ δίχως τούρτα γίνεται; Όχι φυσικά!!

Στο CooKika έχω συνταγή και food video για smash cake. Επειδή όμως την τελευταία περίοδο έχω φτιάξει πολλά smash cake καθώς η Έλλη από τον πρώτο μήνα εισαγωγής των τροφών έκοψε τα αλεσμένα, είπα να τολμήσω κάτι άλλο. Καθώς πλέον έκλεισε τους 12 μήνες, μπορούσαμε να κάνουμε εισαγωγή στο μέλι, οπότε έφτιαξα ένα λαχταριστό κέικ μελιού χωρίς ίχνος ζάχαρης. Είναι μια απλούστατη συνταγή αλλά θα σας δώσω τις οδηγίες για να την φτιάξετε κι εσείς εάν το επιθυμείτε!

Κέικ 1ων γενεθλίων 

Υλικά: 

4 αυγά

60 γρ. λιωμένο βούτυρο

250 γρ. μέλι (χλιαρό για να είναι πιο αραιό)

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (ελαφρύ ή πλήρες δεν κάνει διαφορά)

λίγο γάλα  (2-3 κουταλιές της σούπας)

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 βανίλια

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλυκού baking powder 

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

Για την επικάλυψη: 

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

250 γρ. τυρί κρέμα 

Σιρόπι:

3 κουταλιές μέλι

3 κουταλιές νερό

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, 22 cm.

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Με το μίξερ σε λειτουργία και χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε πρώτα το λιωμένο βούτυρο και έπειτα το μέλι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το ξύσμα και τη βανίλια. Τέλος προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι, στο οποίο έχουμε αναμείξει το baking powder και τη σόδα.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι όταν εισάγουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα και έπειτα ετοιμάζουμε την επικάλυψη.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με το τυρί κρέμα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγύ.

Κόβουμε το κέικ σε 3 φέτες όμοιου πάχους. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρώς το μέλι με το νερό και ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Ραντίζουμε κάθε στρώση με σιρόπι και ύστερα καλύπτουμε με μια δόση από την επικάλυψη. Στη συνέχεια καλύπτουμε όλη την τούρτα μας και διακοσμούμε όπως επιθυμούμε.

Επίσης έφτιαξα και μπισκότα με μέλι. Είναι τα περίφημα μπισκότα 321 που κυκλοφορούν στις ομάδες παιδικής διατροφής στο Facebook. Δε ξέρω ποιος ανακάλυψε τη συνταγή αλλά είμαστε πολλές οι μαμάδες που τον ευγνωμονούμε.

Σας δίνω και αυτή τη συνταγή, για να μη ψάχνεστε!

Μπισκότα Βουτύρου με Μέλι

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. λιωμένο βούτυρο

100 γρ, μέλι 

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αδειάζουμε στο μπολ με το αλεύρι.

Πλάθουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Εάν κολλάει προσθέτουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι.

Απλώνουμε με τον πλάστη και φτιάχνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. 

Προσοχή: Βγάλτε τα με το που αρχίζουν να παίρνουν χρώμα οι άκρες τους. Θα είναι μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν και σφίξουν. 

Εγώ τα διακόσμησα με ζαχαρόπαστα, την οποία φυσικά έβγαλα πριν τα δώσω στα παιδιά. 

Και του χρόνου μικρή μου 💓                                                                                ~A