ΒΙΒΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 3)

Αφού κλείσαμε τα 3, μια νέα κατηγορία βιβλίων έχει μπει δυναμικά στην καθημερινότητά μας! Μιλάω φυσικά για τα βιβλία δραστηριοτήτων τα οποία μας έχουν “σώσει”ουκ ολίγα απογεύματα κατά τη διάρκεια της καραντίνας ή εξόδων κατα τις οποίες δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική απασχόλησης.

Ο μικρός τα απολαμβάνει τόσο πολύ, που έχουμε εξοπλιστεί με διάφορα βιβλία δραστηριοτήτων για να μη βαριέται ποτέ. Μάλιστα, έχουμε και αρκετά αγγλικά, καθώς από τον εκδοτικό οίκο Usborne μπορείτε να βρείτε πραγματικά διαμαντάκια στην κατηγορία αυτή. 

Πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικά;

Είμαι 3 και μπορώ

Το “Είμαι 3 και μπορώ” είναι το πρώτο βιβλίο δραστηριοτήτων που αποκτήσαμε και πραγματικά μας εντυπωσίασε. Οι ασκησούλες του είναι απλές και κατανοητές για ένα τρίχρονο, δίνοντάς του τη χαρά και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να ασχοληθεί με τέτοιου είδους δραστηριότητες. Με λίγα λόγια το συγκεκριμένο, είναι το ιδανικότερο πρώτο βιβλίο δραστηριοτήτων.

Τα πρώτα πρώτα μου παιχνίδια

Ελαφρώς δυσκολότερο αλλά με μεγαλύτερη ποικιλία ασκήσεων, το “Τα πρώτα πρώτα μου παιχνίδια” απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερα παιδάκια. Οι μπόμπιρες γύρω στα 3.5 θα το απολαύσουν σίγουρα! 

Οι πρώτοι μου γρίφοι

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το πιο απαιτητικό από άποψη δυσκολίας των ασκήσεων, αλλά η ζωντανή εικονογράφηση θα προσελκύσει σίγουρα το ενδιαφέρον των μικρών νηπίων. 

Κατάλληλο για παιδάκια από 4+.

Από τα πιο αγαπημένα μας βιβλία δραστηριοτήτων και εκπληκτικές εικόνες και εξαιρετική ποικιλία ασκήσεων με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας. Το γεγονός ότι είναι στα αγγλικά δεν μας προβλημάτισε καθόλου παρότι υπάρχουν ασκησούλες που μπορούν να κάνουν παιδιά που μιλούν και γράφουν αγγλικά. Είναι πραγματικά από τα καλύτερα και ομορφότερα βιβλία δραστηριοτήτων που μπορείτε να βρείτε. Μάλιστα, υπάρχουν και άλλες θεματικές τις οποίες θα ανακαλύψουμε σύντομα (δες εδώ )

Dinosaurs Sticker & Colouring Book Ένα εκπληκτικό βιβλιαράκι με αυτοκόλλητα και ζωγραφική που θα αγαπήσουν όλοι οι μικροί δεινοσαυρόφιλοι. Τα αυτοκόλλητα είναι σε φύλλα αποσπώμενα στο τέλος του βιβλίου και κάθε φύλλο προορίζεται για 1 ή 2 συγκεκριμένες σελίδες του βιβλίου, καλώντας με αυτόν τον τρόπο το παιδί να φτιάξει ένα σκηνικό.  
Little First Stickers Diggers and Cranes To συγκεκριμένο βιβλίο είναι μόνο με αυτοκόλλητα, στην ίδια λογική με το παραπάνω, και αν σας πω ότι τον απασχόλησε ασταμάτητα για 1.5 ώρα δεν θα είναι υπερβολή! Το καλύτερο είναι πως η Usborne έχει άπειρα τέτοια βιβλιαράκια με διαφορετικά θέματα που αποκλείεται να μην βρείτε κάποιο που θα ενθουσιάσει το δικό σας παιδί.

Ladybird Readers, Thank you Spot!

Μπορεί το συγκεκριμένο βιβλίο να μην θεωρείται δραστηριοτήτων, αλλά η ιδέα μιας ιστορίας με απλά και εύκολα αγγλικά για παιδάκια που μαθαίνουν τη γλώσσα με ενθουσίασε. Aυτήν η σειρά αγγλικών βιβλίων με ιστορίες με τον διασημο σκυλάκο Spot, σε διάφορα επίπεδα γλωσσομάθειας είναι μια πολύ καλή αφορμή να κάνει το παιδί σας την πρώτη του επαφή με τα αγγλικά. Με αυτήν την έννοια, η μικρή ιστορία με τον Σποτ που πήραμε μπορεί να θεωρηθεί σαν την αρχή μιας νέας δραστηριότητας! 

Καλές δραστηριότητες λοιπόν σε όλους!