ΤΑ 7+1 ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ 2024

Η πιο αμφιλεγόμενη χρονιά φτάνει στο τέλος της και κάνοντας μία ανασκόπηση θα λέγαμε πως το 2024 ήταν ένας χρόνος γεμάτος ενδιαφέροντα παιδικά βιβλία! 

Σκεφτήκαμε λοιπόν να σας παρουσιάσουμε τα ωραίοτερα (για εμάς) βιβλία του 2024, ανατρέχοντας στους αγαπημένους μας τίτλους μέσα από δικές μας και όχι μόνο, αναρτήσεις.

Ξεκινάμε;

1. Με το “Υπάρχει ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου” , ένα βραβευμένο βιβλίο για τις προκαταλήψεις και τις φοβίες από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική παρουσίαση πατώντας τον τίτλο του βιβλίου👆

2. Το Κοράκι και το Παγώνι ήταν ένα ακόμα βιβλίο που μας ενθουσίασε μέσα στο 2024. Μαζί με την παρουσίασή του εδώ 👆, μπορείτε να δείτε πως φτιάξαμε και τα χάρτινα παγωνάκια, εμπνευσμένα από την όμορφη ιστορία. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

3. Το “Η Χαρά χορεύει” ήταν ένα ακόμα βιβλίο που μας συγκίνησε λόγω της μικρής ηρωίδας της Χαράς που λατρεύει το χορό! Ένα βιβλίο κόντρα στα στερεότυπα από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. 

4, 5. Το “Η Μυρτώ και το βουνό” και  το “Μην ξυπνήσεις τον δράκο!” ήταν δύο από τα βιβλία που διάβάσαμε το καλοκαίρι και τα αγαπήσαμε πραγματικά, το καθένα για τους δικούς του λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε την παρουσίασή τους πατώντας τον παραπάνω σύνδεσμο. Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

6. “Ο Τσάρλι γίνεται Τ- Ρεξ”  είναι σίγουρα ένα πιο διασκεδαστικά βιβλία του ’20, ακόμα και αν απευθύνεται σε λίγο μεγάλυτερα παιδάκια…Διάβαστε την παρουσίαση της Aκαμάτρας Μάρως, κλικάρωντας τον τίτλο 👆για να πείσει και εσάς! Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Ψυχογιός.

7. Το “Ο ιππότης που είπε ΟΧΙ”  από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη ήταν ένα από τα βιβλία που ξεχωρίσαμε χάρη στην  Μαρίας Shabbymommy . Διαβάζοντας την όμορφη παρουσίαση, θα έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε και τις δικές δρακοσαΐτες! 

8. Για το τέλος σας αφήσαμε ένα βιβλίο που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα! Το “Μπάρναμπους: Η μεγάλη απόδραση” 

Λίγο πριν φύγει η χρονιά έφτασε στα χέρια ένα ακόμα υπέροχο βιβλίο των Αδερφών Φαν  . 

Ο Μπάρναμπους είναι ο πιο αντισυμβατικός ήρωας από όλους όσους έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα. Μισός ποντίκι και μισός ελέφαντας, θεωρείται μια ακόμα αποτυχημένη δοκιμή στο εργαστήριο των τέλειων κατοικιδίων που βρίσκεται στα υπόγεια ενός κατά τα άλλα πολύ συνηθισμένου δρόμου. 

Ονειροπόλος μα και ρεαλιστής, διψάει για αποδοχή και ελευθερία και δεν διστάζει να τα διεκδικήσει όταν βρει την κατάλληλη ευκαιρία. Θα τα καταφέρει άραγε να ζήσει το όνειρό του; 

Μια πραγματικά υπέροχη ιστορία που μας κέρδισε με την πρώτη ανάγνωση! Ο Ιάσονας που αγαπά πολύ τα διαφόρων ειδών “τερατάκια”, το λάτρεψε κυριολεκτικά! Σε συνδυασμό με την εξαιρετική εικογράφηση των αδερφών Φαν, ο γλυκύτατος Μπάρναμπους δεν ήταν δυνατόν να μην μπει στη λίστα μας με τα ωραιότερα βιβλία του 2024. 

Για ηλικίες από 4+

Αλήθεια, για εσάς ποια ήταν τα αγαπημένα σας βιβλία της χρονιάς;