ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Στο δεύτερο παιδί, πάντα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Έχεις βρε παιδί μου μια ιδέα, ξέρεις περισσότερο τι θες και τι είναι καλύτερο για το παιδί.

Έτσι λοιπόν με την Έλλη ήμουν σαφώς πιο επιλεκτική. Σίγουρα υπήρχαν αρκετά παιχνίδια από την Αλκμήνη, αλλά αποφάσισα να επενδύσω και σε κάποια επιπλέον. Κυρίως επέλεξα ξύλινα και υφασμάτινα παιχνίδια και θα σας εξηγήσω το γιατί.

Βλέποντας το οικολογικό αποτύπωμα που αφήνει ένα παιδί, με όλα τα χαζά φτηνιάρικα, ως επί το πλείστον πλαστικά, παιχνίδια που φέρνουν παππούδες, θείες/οι και λοιποί, όταν γεννήθηκε η Έλλη ήμουν ξεκάθαρη προς όλους! No more! Προτιμώ είτε να μου δώσουν χρήματα και να αγοράσω αυτό που θεωρώ πως έχουμε ανάγκη είτε να τους κατευθύνω ως προς την επιλογή.

Έτσι εμπλουτίζουμε τα αποθέματά μας από ξύλινα παιχνίδια. Ποια είναι τα οφέλη τους;

  • είναι φιλικά προς το περιβάλλον καθώς δεν περιέχουν χημικά ή τοξικά συστατικά
  • είναι σαφώς πιο ασφαλή για βρέφη, που βάζουν τα ΠΑΝΤΑ στο στόμα τους, καθώς δεν σπάνε εύκολα
  • έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, οπότε παρόλο που είναι ελαφρώς πιο ακριβά κάνουν απόσβεση.
  • είναι πιο “απλά” στην κατασκευή τους, δεν αποσπούν την προσοχή του μωρού με έντονους ήχους ή έντονα χρώματα και τα προσκαλούν σε ένα πιο ήρεμο παιχνίδι.

Η άλλη κατηγορία βρεφικών παιχνιδιών που έδωσα μεγάλη προσοχή, είναι τα υφασμάτινα μαλακά παιχνίδια. 

Τα μωρά λατρεύουν να πιάνουν αντικείμενα, ειδικά να τα βάζουν στο στόμα τους. Έτσι τα υφασμάτινα παιχνίδια παρέχουν τον ιδανικό συνδυασμό για την ανάπτυξη των αισθητηριακών δυνατοτήτων και ενθαρρύνουν την συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη.

Προτιμήστε παιχνίδια με “περίεργες” πτυχές καθώς βοηθούν το βρέφος να αναπτύξει τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και φυσικά να δουλέψει με την λεπτή κινητικότητα.