ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ!

Δύο νέα βιβλία από την Ελληνοεκδοτική που μιλούν για τα συναισθήματα και τη φιλία, είναι οι πιο πρόσφατες προσθήκες στην βιβλιοθήκη μας και τις καθημερινές μας αναγνώσεις! Δύο νέες όμορφες ιστορίες με εξίσου όμορφες εικονογραφήσεις, που δεν θα μπορούσαμε παρά να σας τις παρουσιάσουμε.

Πάμε να δούμε το κάθε βιβλίο αναλυτικά;

Το πρώτο βιβλίο, το Ένα χαμόγελο για τη ΧΑΡΑ, μέρος της σειράς “τα Ζωάκια των συναισθημάτων”, μας μιλάει για το δίλημμα της λαγουδίνας Χαράς που αναρωτιέται ποια ζωάκια πρέπει να καλέσει στο πάρτυ που θα κάνει για τα γενέθλιά της. Τα ζωάκια των συναισθημάτων είναι ένα έξυπνο εύρημα μέσα από το οποίο το παιδί κατανοεί πως όλα συναισθήματα, ευχάριστα ή δυσάρεστα, είναι ευπρόσδεκτα. Όλα, αν τα “ακούσουμε” έχουν κάτι να μας πουν και κάτι να μας δώσουν. 

Μας άρεσε πολύ και ανυπομονούμε να διαβάσουμε και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς αυτής που καλλιεργεί, αν μη τι άλλο, τη συναισθηματική νοημοσύνη στα παιδιά ηλικίας 3+.

Το δεύτερο βιβλίο το Αυτός είναι ο φίλος μου , μας διηγείται μια ιστορία για τη φιλία και το θάρρος που αυτή μας δίνει για να υψώσουμε το ανάστημά μας και να υπερασπίσουμε τους αγαπημένους μας, όταν αυτό χρειάζεται. 

Ο μικρός Σάγκι είναι καινούργιος στο σχολείο και  λίγο ντροπαλός… Με τη βοήθεια όμως του Σαμόρο, γίνεται γρήγορα ένα με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης. 

Μια γλυκιά ιστορία για τη γενναιότητα και το θάρρος, που λόγω του μικρού της κειμένου είναι κατάλληλη ακόμα και για παιδάκια ηλικίας 2+.