ΠΙΤΣΙΜΠΟΥΙΝΟΙ : ΈΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΠΙΤΣΙΤΟΥΜΠΟ

by - Κυριακή, Φεβρουαρίου 27, 2022


Ακούστε τώρα τι συμβαίνει... Παίρνεις ένα παιδικό βιβλίο, το ανοίγεις και ξεκινάς να το διαβάζεις στο παιδί.


 Γνωρίζεις τον Μικρό Μπλέ, την Αντελί, τον Μακαρόνη και διάφορους άλλους όμορφους τύπους, γνωρίζεις και το νησί Πίτσι Πίτσου. Και έτσι ξαφνικά, χωρίς να το καταλάβεις, έχεις μπει σε έναν κόσμο φανταστικό και γεμάτο χρώματα: τον κόσμο των πιτσιμπουίνων. Και αφού τελειώσει η ιστορία, βρίσκεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται που ήταν τόσο καιρό κρυμμένος ο κόσμος αυτός και εσύ δεν τον είχες πάρει είδηση.


Αυτό και μόνο έφτασε για να γίνει η έκρηξη στο Πιτσιτούμπο ένα από τα all time αγαπημένα μας βιβλία. 

Και ενώ για μας αυτή ήταν η αρχή μας στον κόσμο των Πιτσιμπουίνων, στην πραγματικότητα πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο της σειράς που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος. Μιας παιδικής σειράς μυστηρίου που ο Ιάσονας είμαι σίγουρη πως είναι αδύνατο να μην αγαπήσει, καθώς όπως και η μαμά του- , λατρεύει τα μυστήρια, τους γρίφους και τις περιπέτειες!

Η ιστορία έχεις ως εξής: Ξαφνικά στο νησί Πίτσι Πίτσου πέφτουν μυστήριες σταγόνες χρωμάτων..Ο πρωταγωνιστής μας ο Μικρός Μπλε αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο! Μαζί με την κολλητή του φίλη Αντελί και τα υπόλοιπα πιτσιμπουίνια θα ξεκινήσουν για μια περιπέτεια στο ηφαίστειο Πιτσιτούμπο αναζητώντας τις απαντήσεις στις απορίες τους!


Ο φανταστικός κόσμος της συγγραφέως Ευτυχίας Γιαννάκη έχει πάρει μορφή με τα πιο χρωματιστά χρώματα της Σοφίας Τουλιάτου δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό δυνατές και άκρως εντυπωσιακές εικόνες για το βιβλίο αυτό.

Να μην πολυλογώ, από όταν διαβάσαμε την έκρηξη στο Πιτσιτούμπο, δεν υπάρχει πια για μας η τσίχλα ή η πορτοκαλάδα - όχι... Υπάρχει η πιτσίχλα και η πιτσικολάδα. Το προχωρήσαμε ένα βήμα παραπάνω και το " πάνω στη βελανιδιά κάθεται μια κουκουβάγια" έγινε πάνω στην πιτσινιδιά κάθεται μια πιτσιβάγια..κ.ο.κ 
Την τραγουδάμε στο μωρό με τον Ιάσονα και ξεκαρδίζεται στα γέλια. Φαίνεται πως οι πιτσιμπουίνοι τον έχουν κερδίσει και αυτόν...Δικαιωματικά νομίζω!


✍️ Ευτυχία Γιαννάκη 🎨 Σοφία Τουλιάτου
Σελίδες: 36
Εξώφυλλο: Σκληρό
Ηλικίες: 4+

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!