ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

by - Κυριακή, Νοεμβρίου 17, 2019

Αν ψάχνετε βιβλία τα οποία θα τραβήξουν της προσοχή του πιο "δύσκολου" μικρού αναγνώστη, τότε αυτήν η παρουσίαση είναι γραμμένη για εσάς. Όσο απαιτητικό ή επιλεκτικό και αν είναι το παιδί σας με τα βιβλία, δεν υπάρχει περίπτωση καμμία η συγκεκριμένη σειρά, να μην του τραβήξει την προσοχή και να του εξάψει το ενδιαφέρον. 

Οι "Ιστορίες με ήχους" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ξεχωρίζουν τόσο από άποψη κειμένου και εικονογράφησης, όσο και εξαιτίας των ήχων της φύσης που πλαισιώνουν και ζωντανεύουν μαγικά το κάθε παραμύθι.Πάμε όμως να πούμε λίγα λόγια για το κάθε βιβλίο;


ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΑΒΑΝΑΣ 


Το μικρό πουλάκι, για να μάθει να πετάει ζητάει τη βοήθεια των υπολοίπων ζώων της σαβάνας. Είναι ανυπόμονο και ίσως έχει απογοητευτεί λιγάκι, όμως τελικά βρίσκει τον τρόπο για να τα καταφέρει...Ποιο άραγε να είναι το μυστικό; Με τη βοήθεια των ήχων των άγριων ζώων της αφρικανικής ηπείρου, όλα στο τέλος αποκαλύπτονται...!

ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣΜια τόση δα πυγολαμπίδα, αναρωτιέται πετώντας σε κάθε σελίδα της τρυφερής αυτής ιστορίας, τι αξία μπορεί να έχει κάποιος τόσο μικρός όσο αυτήν. Αναζητά κάτι που θα την κάνει να νιώσει καλύτερα μα ό,τι και αν μόνο του φαντάζει μικροσκοπικό, σε ένα πλήθος κρύβει φοβερές δυνάμεις...


Πως μπορεί να καθησυχαστεί τελικά η μικρή μας πυγολαμπίδα;Δεν καταλαβαίνετε το πόσο έχει αγαπήσει ο μικρός τα βιβλία αυτά. Έχουμε περάσει αμέτρητες μέρες να τα διαβάζουμε και να ακούμε τους ήχους του δάσους ή της σαβάνας. Έτσι λοιπόν, εμπνεύστηκα αυτήν την όμορφη χειροτεχνία για να ενσαρκώσουμε τη γλυκιά πρωταγωνίστρια από "Τα Φώτα του Δάσους". Για την χειροτεχνία αυτήν έμπνευση μου έδωσαν επίσης παρόμοιες χειροτεχνίες από την Μαρία Shabbymommy .


Πέρα από το χαρτί και το σελοτέιπ που χρησιμοποίησα για να κάνουμε τις πυγολαμπίδες, τα υπόλοιπα υλικά είναι απολύτως φυσικά! Για να τις κάνετε και εσείς θα χρειαστείτε τα παρακάτω:

  • 1 χαρτόνι Α4 πράσινο ανοιχτό
  • 1 χαρτόνι Α4 μαύρο
  • 1 ταινία σελοτέιπ
  • 1 φύλλο αφής (σαν ριζόχαρτο) λευκό
  • 1 φύλλο αφής πράσινο ανοιχτό
  • βρύα
  • φύλλα για τα φτερά
  • φύλλα ή πευκοβελόνες από κωνοφόρα για τις κεραίες και τα πόδια 

βοηθητικά εργαλεία: κόλλα υγρή (τύπου παντοκολλητή), ψαλίδι, κοπίδι, μαρκαδοράκι

Κόβετε το σχήμα της πυγολαμπίδας, όπως το βλέπετε στην φωτογραφία στο μαύρο και στο πράσινο χαρτόνι. Κολλάτε τα δύο χαρτόνια μαύρο και πράσινο μεταξύ τους. Με μολύβι σχεδιάστε το περίγραμμα για να κόψετε το κάτω μέρος της πυγολαμπίδας. Με ένα κοπίδι θα το αφαιρέσετε πολύ εύκολα. Στην συνέχεια βάζετε στο πίσω μέρος (το μαύρο) της πυγολαμπίδας το σελοτέιπ. Στην μπροστινή πλευρά τώρα μπορείτε να κολλήσετε κομματάκια από τα φύλλα αφής σε λευκό και πράσινο. Με το κοπιδάκι μπορείτε να κόψετε κομμάτια από τα φύλλα αφής που τυχόν προεξέχουν από το σχήμα. 
Σχεδιάζετε τα μάτια και το στόμα της πυγολαμπίδας. Κολλάτε στο πίσω μέρος τα φύλλα στη θέση των φτερών, τα πόδια και τις κεραίες της πυγολαμπίδας. Στη μέση κολλάτε με την κόλλα τα βρύα. 

Έτοιμη! Δεν είναι γλύκα; Εμείς κάναμε τρεις και τις κρεμάσαμε στο δωμάτιό μας. Αφού βέβαια πρώτα παίξαμε μαζί τους και η μία κατέληξε με μία κεραία και η άλλη με ένα πόδι. Λεπτομέρειες...Σημασία έχει πως τις απολαύσαμε και αυτές τόσο όσο τα βιβλία μας!


Μαρία 
χχχ

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!