Μνημεια του κοσμου - η πρωτη επαφη με τη γεωγραφια!

by - Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2023

Όσο μεγαλώνουμε τα ενδιαφέροντα μας αλλάζουν! Τελευταία οι ερωτήσεις περί γεωγραφίας όλο και πληθαίνουν και έτσι σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ αυτό το "παραθυράκι" και να μυηθούμε   στον κόσμο μας μέσω των πιο εμβληματικών μνημείων στη γη. 


Οι εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν μια εκπληκτική σειρά βιβλιοπαιχνιδιών την "Μαθαίνω και εξερευνώ" και επέλεξα τα Μνημεία του Κόσμου για να μιλήσουμε για αυτά. Στον μεγάλο χάρτη παζλ της γης που περιλαμβάνεται στο κουτί τοποθετήσαμε μικρές φιγούρες των πιο εντυπωσιακών μνημείων και με τον τρόπο αυτό είδαμε τις αποστάσεις που μας χωρίζουν, τις θάλασσες, αλλά και τους διαφορετικούς πολιτισμούς, τις ηπείρους και τις χώρες της γης!


Καθώς τοποθετήσαμε τα μνημεία στον χάρτη και με τη βοήθεια του βιβλίου μιλήσαμε για τα πιο διάσημα και τα πιο ιδιαίτερα από αυτά! Σχεδόν όλα δηλαδή...
Μας άρεσε τόσο το μικρό μας κουτί με τα μνημεία του κόσμου που το πήραμε μαζί μας και στο σπίτι των παππούδων για να το δείξουμε και σε αυτούς. Το ξαναστήσαμε λοιπόν και εκεί και αφού κάναμε την εξερεύνηση μας στον κόσμο, βγάλαμε και μερικές φωτογραφίες για να το δείξουμε και σε εσάς μιας και μας άρεσε τόσο. 


Πραγματικά αξίζει να το αναζητήσετε στην επόμενη εξόρμηση σας σε ένα βιβλιοπωλείο! 

You May Also Like

0 comments