ΖΗΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ, ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

by - Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2022


Η ισχύς εν τη ενώσει! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος αυτού το εξαιρετικού βιβλίου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Μια νέα μέρα ξημερώνει στο δάσος. Η κυρία Νίκη, η σκαθαρίνα, στέλνει τον άντρα της να βρει καμιά ¨σβουνιά¨ καθώς το βράδυ έχουν τραπέζι στην πασχαλίτσα. Η Σωσώ, η λύκαινα,  έχει λιγούρες , δικαιολογημένα :) και στέλνει τον Ζήκο να της φέρει γλυκούτσικες τρυφερές φραουλίτσες που τόσο λαχταρά.
Έτσι σκαθάρι και λύκος ξεκινούν προς αναζήτηση τροφής χωρίς να γνωρίζουν πόσο απρόσμενη θα είναι η συνέχεια της ημέρας, καθώς δυο κυνηγοί ξεπροβάλλουν στο δάσος και όλοι τα ζωάκια που ζουν εκεί αναγκάζονται να μπουν σε ¨Καραμπίνα¨


 Ο παραλληλισμός με την εμφάνιση του κορονοϊού και την καραντίνα που επιβλήθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη μας είναι εμφανέστατος.

Τα ζώα, στην δική του κοινωνία, ζουν και αντιδρούν όπως και οι άνθρωποι αντέδρασαν στον εγκλεισμό και την υποχρεωτικότητά του.

Θα τα καταφέρουν να επιβιώσουν και να ξεφύγουν από την καραμπίνα;

Μια άκρως χιουμοριστική αλλά με βάθος ιστορία μαχητικότητας, ομόνοιας και αγάπης, με πρωταγωνιστές ζώα που συνήθως ζουν στην αφάνεια ...


Το βιβλίο προστίθεται στη σειρά «Υποστηρίζω τον Αρκτούρο», εναρμονίζοντας τους περιβαλλοντικούς στόχους και την ευαισθησία για την προστασία της άγριας ζωής, με τις σύγχρονες αξίες της ανθρώπινης κοινωνίας και με την παιδική περιέργεια και φιλομάθεια σε ρόλο οδηγού.

Εκδόσεις : Καλειδοσκόπιο

Συγγραφέας : Μιχάλης Καζάζης

Εξώφυλλο : Σκληρόδετο

Σελίδες : 56

Ηλικία : 6+

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!