Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ

by - Πέμπτη, Απριλίου 28, 2022


Τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για το "Where the Wild Things Are" , το εμβληματικό παραμύθι του Maurice Sendak, που χαρακτηρίστηκε από τους TIMES ως το καλύτερο παιδικό βιβλίων όλων των εποχών.

Και κάπου εδώ θα μπορούσε η ανάρτηση αυτή να τελείωνε εδώ, αλλά κάτι τέτοιο φυσικά δεν γίνεται, καθώς έχω να σας πληροφορήσω πως αυτό το αριστουργηματικό παιδικό ανάγνωσμα κυκλοφόρησε πρόσφατα και για πρώτη φορά (!) στα ελληνικά υπό τον τίτλο "Η Χώρα των Τεράτων" από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.


Με λίγα λόγια η υπόθεση του βιβλίου έχει ως εξής: Ο μικρός Μαξ φορώντας τη στολή του λύκου κάνει ένα σωρό σκανδαλιές. Όταν η μαμά του απηυδυσμένη τον αποκαλεί "ΤΕΡΑΣ" και τον αφήνει νηστικό στο δωμάτιο του, ο θυμωμένος Μαξ ξεκινά μεγάλο και μακρύ ταξίδι για τη Χώρα των Τεράτων. Εκεί ανακηρύσσεται σε βασιλιάς των τεράτων και δίνει εντολή να ξεκινήσει ο "Κακός Χαμός". Όμως σταδιακά ο Μαξ βαριέται και πιάνει τον εαυτό του να επιθυμεί το σπίτι του και την οικογένειά του. Και τότε αποφασίζει το ταξίδι της επιστροφής του...


"Η Χώρα των Τεράτων" μας έρχεται από το μακρινό 1963, οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε στην Αμερική και έκτοτε συμπεριλαμβάνεται σταθερά στις εγκυρότερες λίστες με τα καλύτερα παιδικά βιβλία. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν ένα παραμύθι μιλάει στην καρδιά των παιδιών με τόσο άμεσο τρόπο για την επιθυμία για ανορίοτη συμπεριφορά και  ελευθερία και ταυτόχρονα για την ασφάλεια των ορίων και το καταφύγιο της οικογένειας.
 

Σκέφτεστε μήπως κάποιο θέμα, σε ό,τι αφορά το μεγάλωμα των παιδιών, πιο διαχρονικό από αυτό; Εμείς όχι και γι'αυτό, το συγκεκριμένο βιβλίο, πιστεύουμε πρέπει να βρίσκεται σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη!  


Για τον λόγο αυτό, σας προτρέπω να το αναζητήσετε οπωσδήποτε γιατί σίγουρα, θα το αγαπήσετε και εσείς εκτός φυσικά από τα παιδιά σας...!


ΥΓ:Προσωπικά, ανυπομονώ και για τα επόμενα έργα του σπουδαίου Maurice Sendak που θα κυκλοφορήσουν εν καιρώ από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Σελ. 48
Ηλικίες: 3+
Εξώφυλλο: ΣκληρόδετοYou May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!