Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 25 ΠΟΛΕΙΣ

by - Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2022
Είναι κάποια παιδικά βιβλία που δεν ρισκάρεις να μην τα πάρεις μόλις τα δεις στο ράφι του βιβλιοπωλείου. Ακόμα και αν το παιδί σου δεν έχει την κατάλληλη ηλικία για να κατανοήσει πλήρως το βιβλίο, ακόμα και αν είναι μωρό!


Ένα τέτοιο βιβλίο είναι το "Η Ιστορία Του Κόσμου Μέσα Από 25 Πόλεις" που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και προσωπικά το κατατάσσω στα κορυφαία βιβλία του είδους του. Μια μικρή εγκυκλοπαίδεια, υπό την επιμέλεια του Βρετανικού Μουσείου, σχετικά με την ανθρωπότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Πάμε να ρίξουμε όμως μια ματιά στο εξαιρετικό αυτό βιβλίο που με συνεπήρε πραγματικά - καθώς αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει μπορεί να διαβαστεί με αμείωτο ενδιαφέρον και από ενήλικες.


Η ιστορία των πόλεων ήταν πάντα ένα θέμα που με γοήτευε. Ίσως γιατί θεωρώ τις πόλεις το μεγαλύτερο ανθρώπινο δημιούργημα. Μέσα σε αυτές η ανθρωπότητα μεγαλούργησε και στην κοιτίδα τους γεννήθηκε ο πολιτισμός, οι τέχνες και η αρχιτεκτονική. 
Η ανθρώπινη ιστορία δε, είναι συνδεδεμένη αμφίδρομα με τις πόλεις: κάθε πόλη έχει τη δική της ταυτότητα που έχει διαμορφωθεί από την ιδιαίτερη ιστορία της. 


Όλα αυτά έχουν αποδοθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο βιβλίο αυτό. Μέσα από συναρπαστικούς χάρτες των 25 πιο σημαντικών πόλεων στον κόσμο, ξετυλίγεται το κουβάρι του ανθρώπινου πολιτισμού στο πέρασμα των αιώνων. 
Κάθε πόλη παρουσιάζεται μέσα από δύο δισέλιδα σαλόνια: Στο πρώτο υπάρχει ο χάρτης της πόλης στον οποίο απεικονίζεται η καθημερινή ζωή, τα κυριότερα αρχιτεκτονήματα, η φύση και οι άνθρωποι της. Στο δεύτερο παρουσιάζονται κάποια επιπλέον στοιχεία για την πόλη καθώς και αριθμητικά στοιχεία για αυτήν. Η εξαιρετική εικονογράφηση κάνει την ανάγνωση του βιβλίου απολαυστική αλλά και το ίδιο το κείμενο είναι γραμμένο απλά και κατανοητά για παιδιά του δημοτικού. 


Αν ψάχνετε ένα βιβλίο ιστορίας για τα παιδιά σας, αυτό σας το προτείνω χωρίς τον παραμικρό δισταγμό για ότι θα αγοράσετε ένα βιβλίο - διαμάντι που θα βρίσκεται για πάντα στην βιβλιοθήκη τους.


Από την Ιεριχώ και την αρχαία Αθήνα μέχρι την Νέα Υόρκη και το Τόκιο, το βιβλίο αυτό είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χωροχρόνο που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες!


Η Ιστορία του Κόσμου μέσα από 25 Πόλεις

Σελ: 112
Ηλικίες: 7+You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!