ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

by - Σάββατο, Ιουνίου 20, 2020

Τα βιβλία που πραγματεύονται θέματα σχετικά με το περιβάλλον και την οικολογία μας αρέσουν πολύ. Ο Ιάσονας περνάει έντονη φάση "διαβάσματος" και εγώ ως μαμά την εκμεταλλεύομαι στο έπακρο προσθέτωντας στη βιβλιοθήκη του βιβλία τα οποία προβάλλουν τον σεβασμό στη γη και το περιβάλλον ως μοναδικό τρόπο ζωής. 


Εϊναι τόσο σημαντικό αυτό όσο κλισέ και αν ακούγεται. Ο κόσμος μας είναι στο χείλος της καταστροφής αν οι άνθρωποι συνεχίσουμε να ζούμε σε βάρος όλων των υπόλοιπων μορφών ζωής που φιλοξενεί η γη. Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας, εφόσον αυτά υιοθετήσουν από νωρίς μια οικολογική συνείδηση. 

Το βιβλίο "Μια θάλασσα πλαστικά", θέτει ίσως ένα από τα βασικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα, στους μικρούς του αναγνώστες: τη μόλυνση των θαλασσών από τα πλαστικά μιας χρήσης. Έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της θαλάσσιας ζωής, μιας και όλων των ειδών τα πλάσματα που ζουν στη θάλασσα ή κοντά σε αυτή, απειλούνται καθημερινά από την εισβολή των πλαστικών σκουπιδιών στο "σπίτι" τους.

Ο Ιάσονας έχει αγαπήσει τόσο αυτήν την ιστορία με τον κύριο Χταπόδι και τους ψαρομαθητές τους και χαίρομαι τόσο για το ότι κατανόησε το πραγματικό νόημά της: Ότι οι άνθρωποι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με τα σκουπίδια μας, δεν μπορούμε να τα πετάμε όπου θέλουμε και ότι πρέπει να σεβόμαστε τη φύση, το περιβάλλον και τη ζωή εν γένει. 
Όπως και στην πραγματικότητα, έτσι και στην ιστορία μας τα παιδιά είναι η ελπίδα, καθώς αυτά μπορούν να δώσουν τη λύση στο πρόβλημα αυτό που αφορά όλη την ανθρωπότητα. Δυο αδέρφια θα βοηθήσουν τα ζωάκια να απεγκλωβιστούν από τα σκουπίδια στα οποία έχουν παγιδευτεί και θα καταλάβουν ότι είναι στο χέρι τους να μην ξανασυμβεί αυτό σε κανένα άλλο πλάσμα. Αυτή είναι η αλήθεια...Είναι στο χέρι όλων μας!


Γραμμένο από την Κατρίνα Τσάνταλη και εικονογραφημένο από την Μαρία Παγκάλου το "Μια θάλασσα πλαστικά" είναι ήδη μέσα στη λίστα με τα φετινά καλοκαιρινά μας αναγνώσματα. Αξίζει να μπει και στη δική σας λίστα ;)


Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και απευθύνεται σε παιδάκια 3+.
You May Also Like

1 comments

  1. Playstar is a newer moderen|a more recent} casino that provides distinctive and enjoyable experience. Handpicked, high-RTP jackpot video games and one of the best software providers are a number of the} reasons to sign-up now. Disorder prevalence estimates may be be} associated to assessment measures and different elements. However, most studies report lifetime prevalence estimates starting from 0.4% to 3% within the general inhabitants, representing approximately 2 to 3 million adults 점보카지노 within the United States. Any wagering occasion for which there is quick time|a short while} interval between inserting the guess, enjoying in} the game, and learning the end result}.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!