ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

by - Παρασκευή, Ιουνίου 19, 2020

Πώς μιλάς στα παιδιά για πιο δύσκολα θέματα πέρα από αυτά της καθημερινότητας; Πώς μπορείς να συζητήσεις με ένα μικρό παιδί το διαζύγιο, για τον ερχομό ενός ή περισσοτέρων νέων μελών στην οικογένεια ή για τους κανόνες που πρέπει να διέπουν  τη συμπεριφορά του;


Πολλές φορές στα παιδιά πρέπει να εξηγήσεις τα αίτια των πράξεων και να αναλύσεις  παραπάνω τα συναισθήματα που προκαλούν αυτές. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνεις στη θέση τους και τους μιλάς κοιτώντας τα μέσα στα μάτια. 

Τα τρία αυτά βιβλία της σειράς "Τα πρώτα μου γιατί" των εκδόσεων Ψυχογιός - Το διαζύγιο, Τα αδέρφια μου και το Αταξίες και όρια -  κάνουν ακριβώς αυτό. Για τα τρία αυτά ζητήματα, μιλούν στα παιδιά με ευθύτητα, αλήθεια και σεβασμό στην ευφυΐα τους. 

Μου άρεσαν πραγματικά αυτά τα βιβλιαράκια γιατί μέσα από αντίστοιχα τρεις όμορφες ιστορίες προσεγγίζουν κάθε θέμα με έναν τρόπο τέτοιο, ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους αλλά και αυτά των γονιών τους και φυσικά να ανακαλύψουν και τις δύο όψεις διαφόρων καταστάσεων που τα προβληματίζουν. Απλά και επεξηγηματικά κάθε γεγονός ή συναίσθημα πρωτόγνωρο ίσως για τα παιδιά εξηγείται και αναλύεται με σκόπο την αποδοχή του. Και τα τρία βιβλία λειτουργούν θεωρώ πολύ βοηθητικά χωρίς να έχουν βλέψεις να παρηγορήσουν ή να υποβαθμίσουν τη σημασία κάποιων μεγάλων αλλαγών στη ζωή των παιδιών μας. 

Με λίγα λόγια, τρία μικρά διαμαντάκια, τα οποία αν έχετε σκοπό να μιλήσετε για κάποιο από τα παραπάνω θέματα στα μικρά σας, σας τα προτείνω ασυζητητί!


You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!