5 ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΑΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ)

by - Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021

Είστε μαμά ενός ή και περισσότερων νηπίων και εδώ και αρκετό καιρό έχετε "χαλαρώσει" την ρουτίνα του ύπνου που είχατε. Και κάπως έτσι χωρίς να το καταλάβεις, είναι περασμένες 10 και τα κρεβάτια ακόμα αδειανά! Και εσύ τόσο κουρασμένη...

via freepik
Διάβασε εδώ τους λόγους που θα σε κάνουν να κινητοποιηθείς και να επαναφέρεις το πρόγραμμα στον ύπνο!


1. Ο ύπνος φέρνει ύπνο...

Κάτι ξέραν οι παλιοί που το έλεγαν. Αν η δικαιολογία σου για την καθυστέρηση του βραδινου ύπνου του παιδιού είναι ότι θα ξυπνήσει αργότερα και το πρωί, συγγνώμη που θα στο χαλάσω αλλά δεν θα γίνει αυτό! Βάζοντας το παιδί σου νωρίς το βράδυ (ας πούμε στις 9) για ύπνο, δημιουργείς τη συνθήκη που θα το κάνει να "χορτάσει" τον ύπνο του και να θέλει και λίγο ακόμα!


2. Χρόνος για σένα

Θέλεις να σου πω κάτι άλλο για να σε πείσω; Ή ώρα αυτή που το παιδί κοιμάται είναι για μία μαμά η πιο απολαυστική της ημέρας. Μπορείς να ασχοληθείς με αυτά που σε κάνουν εσένα χαρούμενη, να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο ή να ακολουθήσεις την  night beauty routine σου απερίσπαστη!


3. Χρόνος για εσάς

Πόσες φορές την ημέρα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε, να κουβεντιάσετε με τον καλό σας; Ή καθημερινότητα είναι αμείλικτη και ο χρόνος  είναι τόσο πολύτιμος. Δεν θα ήταν υπέροχο η κάθε μέρα να κλείνει με εσάς τους δύο αγκαλιά;


4. Μη χάνεις το momentum

Όπως όλα τα πράγματα σε αυτήν τη ζωή, έτσι και ο ύπνος, έχει το δικό του momentum. Δεν είναι πολλές οι φορές που νυστάζετε και αν δεν κοιμηθείτε στην ώρα σας, μετά απλώς ξαγρυπνάτε; Έτσι στα παιδιά, η ώρα του ύπνου έχει το δικό της momentum που αν το χάσετε, απλώς θα ταλαιπωρηθείτε ακόμα και για ώρες μέχρι να καταφέρουν να κοιμηθούν.
Νωρίς το βράδυ, ένα παιδί που είναι ξύπνιο από το πρωί και έχει καταναλώσει πολλή ενέργεια στο παιχνίδι και σε άλλες δραστηριότητες, είναι επιρρεπές στο να κοιμηθεί εύκολα, σαν πουλάκι!


5. Ο δικός ύπνος είναι εξίσου πολύτιμος

Αν τα παιδιά κοιμούνται νωρίς, χαλαρώνετε και εσείς νωρίτερα όπως είπαμε. Κατ'επέκταση έχετε την ευκαιρία να κοιμηθείτε και εσείς νωρίτερα και να ξεκουραστείτε περισσότερο. Είναι σίγουρο πως το έχετε ανάγκη. Άλλωστε, ας μην γελιόμαστε, ο ύπνος για μια μαμά είναι αξία ανεκτίμητη!


Μήπως λοιπόν να το ξανασκεφτείς και να επαναφέρεις την πολύτιμη ρουτίνα στην καθημερινότητά σας;

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!