ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, PETITA DEMAS

by - Τετάρτη, Απριλίου 29, 2020

Εδώ και καιρό ήθελα να σας παρουσιάσω αυτά τα δύο βιβλία για τους θεούς του Ολύμπου, τα οποία θεωρώ τα πιο απολαυστικά, τα πιο χιουμοριστικά, τα πιο ξεχωριστά βιβλία για τους δώδεκα θεούς που έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα. 


Το θέμα η αλήθεια είναι κάπως "δύσκολο" να το παρουσιάσεις σε ένα τρίχρονο...Μετά από πολλή σκέψη, τελικά περιορίστηκα στο να του πω πως τα πολύ παλιά χρόνια οι άνθρωποι πίστευαν στη δύναμη των 12 θεών του Ολύμπου. Εκείνοι, ήταν κάτι σαν σούπερ ήρωες με μοναδικές δυνάμεις. Πιο εύπεπτη εισαγωγή από αυτήν δεν υπάρχει, συμφωνείτε; 

Ύστερα από αυτήν λοιπόν, ξεκινήσαμε να διαβάζουμε τα δύο βιβλία...Η δομή και των δύο βιβλίων είναι η εξής: Τέσσερις ιστορίες, στην κάθε μία από τις οποίες πρωταγωνιστούν τρεις θεοί. Στις ιστορίες του "Ταιριάζω και Μαθαίνω,Οι Θεοί του Ολύμπου" οι θεοί "μπλέκουν" σε μια περιπέτεια, στο τέλος της οποίας υπάρχει ένα μικρό δίδαγμα για τα παιδιά. Αυτό το στοιχείο, μου άρεσε πολύ, γιατί μέσα από τις όμορφες και αστείες ιστορίες τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν και να υιοθετήσουν ευκολότερα το πραγματικό νόημα της κάθε ιστορίας.


Στο πλαίσιο κάθε ιστορίας, παρουσιάζονται οι τρεις θεοί που πρωταγωνιστούν σε αυτήν, ο καθένας ξεχωριστά με ένα συνοπτικό κείμενο.Τα παιδιά προσθέτουν το αυτοκόλλητο του θεού που περιγράφεται, μαθαίνοντας έτσι με πιο βιωματικό τρόπο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός.


Από την άλλη στο "Οι Θεοί του Ολύμπου, Μια μέρα στην Ελλάδα" οι ιστορίες των θεών διαδραματίζονται σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας! Μας άρεσε πολύ αυτό το στοιχείο, καθώς μας δίνει την αφορμή να μιλήσουμε και για μέρη τα οποία αγαπάμε, και σε κάποια από τα οποία έχουμε ζήσει σαν οικογένεια.


Σε κάθε ιστορία εκτός από τους τρεις θεούς, πρωταγωνιστεί και ένα πρόσωπο ιστορικό ή μυθικό από την αρχαιότητα. Έτσι μαζί με τους θεούς γνωρίζουμε τον Αισχύλο, τον Βασιλιά Μίνωα, τον Χείρωνα και τον Εύφημο. 


Τα δύο βιβλία έχουν συγγραφέα την Αθηνά Μπαλή και εικονογράφο την Chloè Ponthus.
Η κάθε ιστορία είναι πραγματικά υπέροχη. Προσωπικά, βρήκα το κείμενο εκπληκτικά  καλογραμμένο, άμεσο και με μια καλή δόση χιούμορ! Η μοντέρνα εικονογράφηση μας άρεσε επίσης πολύ. Με λίγα λόγια, τα βιβλία αυτά τα αγαπήσαμε πραγματικά. Τόσο που μια μέρα αποφασίσαμε να ντυθούμε και εμείς θεοί του Ολύμπου! Διαλέξαμε τους αγαπημένους μας φυσικά...Την Αθηνά, τον Δία, τον Ποσειδώνα και τον Ερμή. Φτιάξαμε  μια περικεφαλαία, έναν κεραυνό, μια τρίαινα και ένα στεφάνι με φτερά για να αναπαραστήσουμε τον καθένα από αυτούς.


Ο Ιάσονας επέμενε να φτιάξουμε και 2 μάσκες για τον Ποσειδώνα και τον Δία καθώς ήθελε να φοράει και κάτι στο κεφάλι του. Εκείνη την ημέρα φάγαμε το μεσημεριανό μας ντυμένοι Ολύμπιοι Θεοί...Ακόμα το θυμάμαι και γελάω!


Την επομένη αποφάσισα να φτιάξω τρίαινες και κεραυνούς από χρωματιστή κόλλα σιλικόνης και τις βούτηξα μέσα σε σαπουνάδα, πολύ καλά χτυπημένη στο μίξερ για να γίνει ο αφρός όσο πιο σταθερός γίνεται. Ο μικρός ενθουσιάστηκε!
Έπαιξε με την σαπουνάδα, που είπαμε πως ήταν σύννεφα μέσα στα οποία κρύβονταν μικρές τρίαινες του Ποσειδώνα και κεραυνοί του Δία. Έψαχνε μέσα στα σύννεφα έβρισκε τους τρίαινες και τους κεραυνούς, τα ξεχώριζε και στο τέλος τα μέτρησε.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, περάσαμε πολύ όμορφα παρέα με τους θεούς του Ολύμπου! Αν ψάχνετε παρόμοιας θεματολογίας βιβλία, σας προτρέπω να αναζητήσετε τα συγκεκριμένα!


You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!