ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

by - Πέμπτη, Απριλίου 02, 2020

Η Καλοσύνη  από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι ένα βιβλίο πως μας μιλά για έναν κόσμο καλύτερο. Στις σκοτεινές αυτές μέρες που διανύουμε, είναι για μας, το παράθυρό μας στο φως, στην ελπίδα και την αισιοδοξία. 


Πρέπει να σας μιλήσω λίγο για το πολύ ιδιαίτερο βιβλίο. Ο γνωστός σε όλους μας Axel Scheffler συγκέντρωσε στο βιβλίο αυτό τις εικονογραφήσεις 38 αγαπημένων εικονογράφων. Και αυτό το έκανε για έναν καλό σκοπό, καθώς μέρος των πωλήσεων του "Καλοσύνη" διατείθεται στη φιλανθρωπική οργάνωση Three Peas, και μέσω αυτής σε ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. 


Καταλάβατε λοιπόν τι είναι αυτό που κάνει το βιβλίο αυτό τόσο ξεχωριστό; Καταρχάς, οι λάτρεις των παιδικών εικονογραφήσεων πρέπει να το θεώρησουν κάτι σαν λεύκωμα, καθώς όλοι οι εξαιρετικοί εικονογράφοι της εποχής μας έχουν συναντηθεί στις σελίδες του.

Και από την άλλη είναι το κείμενο που συνοδεύει τις εικόνες. Γεμάτο μια δόση ζεστασιάς σε κάθε γραμμή του. Χωρίς να έχει ρίμες, νιώθεις πως το τραγουδάς και δεν διαβάζεις απλά τα λόγια. Σαν ένα ποιήμα που υμνεί την καλοσύνη και τις πράξεις που μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. 


Ιδέες για να κινητοποιήσουν εμάς και τα μικρά μας. Συμβουλές, που μπορούν να αποτελέσουν την αφορμή να γίνουμε καλύτεροι, με περισσότερη ενσυναίσθηση, με καλή προδιάθεση και προθυμία. Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο γεμάτο καλοσύνη!


Στις μέρες μας που η καχυποψία, η απόγνωση και το άγνωστο έχουν κατακλύσει τις σκέψεις, ας ανοίξουμε να διαβάσουμε στα παιδιά μας ένα βιβλίο "με μυριάδες θετικές και αισιόδοξες ιδέες." Ένα βιβλίο για την Καλοσύνη. Και κάπως έτσι που ξέρεις, μπορεί να δούμε το φως στην άκρη του τούνελ...


~ Μαρία


Καλοσύνη

Ημ/νία έκδοσης: 6 Φεβ 2020
Θεματική Κατηγορία:Ανθρώπινες σχέσεις, Σύγχρονα Κοινωνικά Θέματα
Σειρά: Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία
Ηλικία: 3-45-6
Σελίδες: 48
Μεταφραστής: ΠΙΠΙΝΗ ΑΡΓΥΡΩ, SCHOLASTIC INC
Εικονογράφος: AXEL SCHEFFLER
ISBN: 978-618-01-3278-6

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!