ΛΑΜΠΙΚΟ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

by - Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2020

Ένα από βιβλία που αγαπάμε ιδιαίτερα και διαχρονικά είναι το Λαμπίκο της Έμιλυ Γκράβετ. Τόσο μας αρέσει που έπρεπε απαραιτήτως να εφοδιαστούμε με έναν μια φιγούρα ασβού από τα αγαπημένα μας ξύλινα ζωάκια!


Η Έμιλυ Γκράβετ είναι γνωστή εικονογράφος και συγγραφέας στη χώρα μας από τα βιβλία "Δύο φίλοι μα τι φίλοι" και το "Χριστούγεννα στην έρημο" που κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το Λαμπίκο είναι μια σχετικά πρόσφατη κυκλοφορία και ένα βιβλίο με οικολογικό περιεχόμενο. Ο μικρός μας ασβός ο Πιτ, είναι μανιώδης με την καθαριότητα. Μαζεύει όλα τα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα, καθαρίζει τα πάντα, εκνευρίζεται με τις λάσπες και τα χώματα. 


Ώσπου μια μέρα χάνει τα λογικά του και αποφασίζει να δώσει μια τελειώσει μια καλή με την βρωμιά! Οι πράξεις τους όμως έχουν συνέπειες τις οποίες δεν είχε υπολογίσει...Τώρα πρέπει ο ίδιος να διορθώσει τα πράγματα προτού να είναι πολύ αργά. 
Ευτυχώς, με την πολύτιμη βοήθεια των υπολοίπων ζώων του δάσους, όλα ξαναγίνονται όπως πριν. 


Μια υπέροχη ιστορία σε έξυπνα στιχάκια, για τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε όλοι μας στη μητέρα φύση. Η πανέμορφη εικονογράφηση της Γκράβετ είναι σαν μια δεύτερη γραφή στο έμμετρο κείμενο. Προσδίδει ύφος, λεπτομέρειες και το διανθίζει με τον πιο απολαυστικό τρόπο.
Ένα βιβλίο που αξίζει σίγουρα να αναζήτησετε!


Λαμπίκο
Συγγραφέας: Emily Gravett
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφος: Emily Gravett
ISBN: 978-618-03-2002-2
Σελίδες: 32
Ημερομηνία Έκδοσης: 17/10/2019

  

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!