ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 18 ΜΗΝΩΝ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

by - Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2020

Όπως στην Αλκμήνη, έτσι και στην Έλλη αρχίσαμε να διαβάζουμε βιβλία από όταν έγινε σχεδόν τεσσάρων μηνών.

Φυσικά δεν περιμένουμε να καταλάβει την ιστορία, αλλά τις δίνουμε οπτικά ερεθίσματα και την δυνατότητα εξοικείωσης με τον κόσμο του βιβλίου.
Τα σκληρά βιβλία από χαρτόνι, είναι ιδανικά για αυτές τις ηλικίες και σήμερα θέλω να σας παρουσιάσω κάποια από τα βιβλία που διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό.

1. "Ένα βιβλίο για τη Νότη την ελεφαντίνα" &"Ένα βιβλίο για τον Μάνγκο τον αρκούδο"

Πρόκειται για δυο διαδραστικά βιβλία με παραθυράκια, υλικά/υφάσματα διαφορετικής υφής και το πιο διασκεδαστικό για την Έλλη, έναν καθρέφτη! 
Είναι ότι πιο κατάλληλο για την ηλικία της (7 μηνών) και πραγματικά της κρατά το ενδιαφέρον για αρκετή ώρα.

Τα βιβλία με κινούμενες εικόνες πάντα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μωρών και μαγνητίζουν το βλέμμα τους. Το συγκεκριμένο βιβλίο ανήκει στην κατηγορία αυτή. Είναι μια μικρή ιστορία με ζωάκια που απολαμβάνουν παιχνίδια και βουτιές στο νερό!

Δείτε εδώ όλη τη σειρά βιβλίων "Διαβάζω και διασκεδάζω" σε εικονογράφιση Γιου- Χσουάν Χουάνγκ.3. "Καληνύχτα Αρκουδάκι"

Το αρκουδάκι ετοιμάζεται να κοιμηθεί, αλλά θέλει πρώτα να πει καληνύχτα σε όλους τους φίλους του. Ο μαγικός φακός φωτίζει τις εικόνες και έτσι μπορείς να βρεις τα ζωάκια και να βοηθήσεις τον αρκούδο να κοιμηθεί ήρεμος πια, αφού όλοι οι φίλοι του είναι ασφαλής!

Ήξερα ότι το συγκεκριμένο βιβλίο θα ενθουσιάσει και την Αλκμήνη. Ψάχνει και βρίσκει όλα τα ζωάκια, τα οποία δείχνει με ενθουσιασμό στη μικρή της αδελφή. 


4. "Φεγγαράκι μου λαμπρό"

Για το τέλος σας άφησα ένα μουσικό βιβλίο. Αυτό το βιβλίο το αγαπήσαμε όλοι, καθώς τόσο η εικονογράφιση όσο και η μουσική του μας κέρδισε από το πρώτο ξεφύλλισμα.

Η μελωδία γνωστή, το αγαπημένο νανούρισμα κάθε γενιάς. Σε κάθε σελίδα μαζί με την ιστορία ακούτε μέρος του τραγουδιού, το οποίο ολοκληρώνεται στην τελευταία σελίδα με το "κλου" ... ένα φωτιζόμενο αστέρι. Το τέλειο δώρο για νήπια!


Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Μεταίχμιο!

Σας φιλώ ~ Α

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!