ΒΙΒΛΙΟ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ - ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΒΡΑΧΟΥ

by - Δευτέρα, Ιανουαρίου 27, 2020

Το Μυστικό του Μαύρου Βράχου είναι ένα από τα παραμύθια αυτά που διαβάζουμε συνέχεια τελευταία. Έχω καταλάβει ότι στον μικρό αρέσει πολύ ό,τι έχει να κάνει με θάλασσα και ψάρια και το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο από δαύτα! 


Ένας τεράστιος βράχος που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα κοντά στο ψαροχώρι που ζει η Έριν Πάικ , η μικρή μας ηρωίδα, είναι ο φόβος και ο τρόμος για όλους τους ναυτικούς και τους ψαράδες κατοίκους της περιοχής. Όμως η Έριν είναι ατρόμητη και έτσι μια μέρα κρύβεται στο ψαροκάϊκο της μαμάς της, για να δει επιτέλους από κοντά τον τεράστιο βράχο. 


Ποιο είναι τελικά το μυστικό του; Τι κρύβει; 
Μα κάτι αναπάντεχα όμορφο και μαγικό. Και ευτυχώς οι μεγάλοι, με τη βοήθεια της Έριν θα το καταλάβουν προτού να είναι πολύ αργά...


Υπέροχη ιστορία, γεμάτη μηνύματα. Για το περιβάλλον και την εύθραστη ισορροπία του αλλά και πολλά ακόμα. Όπως για παράδειγμα την ισότητα των φύλων. Στην ιστορία μας η μαμά της Έριν έχει ψαροκάικο, είναι ψαράς. Γιατί ένα κορίτσι μπορεί να γίνει ό,τι θελήσει χωρίς να το υποδείξει αυτό καμμιά κοινωνική σύμβαση. Ως μαμά αγοριού, είμαι πολύ ευαίσθητη με αυτά τα ζητήματα, αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα...


Επανερχόμενη στο βιβλίο, θέλω να σας πω πως η εικονογράφησή του με ενθουσίασε! Τόσο, που έπιασα και εγώ τους μαρκαδόρους μου για να φτιάξω την παρακάτω δραστηριότητα στον μικρό: έναν μαύρο βράχο στο βυθό του οποίου ζουν κάθε λογής θαλάσσια πλάσματα! 


Πραγματικά του αρέσει τόσο πολύ να παίζει με τα ψαράκια. Μου παρήγγειλε και νέους χαρακτήρες έχω να σας πω! Θέλει ψάρια κλόουν, περισσότερες μέδουσες και ένα ψάρι φούσκα φυσικά! Παράλληλα μαθαίνουμε καινούργιες λέξεις, τι τρώνε τα διάφορα πλασματάκια κ.α. Αν λίγο σας πιάνει το χέρι μπορείτε να το επιχειρήσετε και εσείς. 


Είμαι σίγουρη πως θα το απολαύσετε μαζί με τα μικρά σας!

Υ.Γ: Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδάκια από 2.5 ετών και μπορείτε να βρείτε εδώ 

Μαρία 
xxx

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!