ΤΟ ΕΛΑΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΑ ΤΡΕΝΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

by - Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2019

Δεν ξέρω αν το έχω ξαναγράψει εδώ αλλά ο Ιάσονας έχει μια μεγάλη - μεγάλη όμως όχι αστεία - αγάπη για τα τρένα. Τρελαίνεται να παίζει με τα τρενάκια του, οι σιδηροδρομικές ράγες είναι μόνιμα στημένες στο δωμάτιό του και φυσικά λατρεύει να διαβάζουμε ιστορίες με τρένα...


Ποιο λοιπόν θα ήταν το καταλληλότερο χριστουγεννιάτικο βιβλίο για αυτόν αν όχι Το Έλατο Που Αγαπούσε Τα Τρένα; Μια πραγματικά αξιολάτρευτη ιστορία, γεμάτη θαλπωρή, και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Και φυσικά γεμάτη με πολλή αγάπη για τρένα. 


Όπως μαρτυρά ο τίτλος του βιβλίου και το εξώφυλλό του, πρωταγωνιστές είναι το έλατο αλλά και ένα μικρό αγόρι. Εκείνο, όταν ψάχνει με τον μπαμπά του για το δέντρο των γιορτών, αισθάνεται πως με το μικρό έλατο που έχει φυρώσει δίπλα στο σιδηρόδρομο, μοιράζεται τον ίδιο ενθουσιασμό για τα τρένα! Τι χαρά που νιώθουν και οι δύο όταν το τρένο τρέχει με ταχύτητα πάνω στις ράγες!


Το έλατο σιγά σιγά προσαρμόζεται στην νέα του πραγματικότητα μέσα στο σπίτι. Είναι πολύ διαφορετικά απ'ότι πριν αλλά τις μέρες των Χριστουγέννων νιώθει ήδη ευτυχισμένο παρέα με το μικρό αγόρι και τα τρενάκια του. Σύντομα πάλι όμως όλα αλλάζουν! 
Θα βρει επιτέλους το μικρό έλατο το σπίτι του; Θα ξαναδεί άραγε να τρένα που τόσο αγαπά; Θα ξαναακούσει τον κροταλιστό ήχο των μηχανών τους; Θα τεντώσει και πάλι γεμάτο ανυπομονησία τις βελόνες του περιμένοντας να περάσουν δίπλα του με ταχύτητα;


Μια πολύ όμορφη ιστορία με μικρό αλλά μεστό κείμενο που θα έλεγα πως κάνει το βιβλίο ιδανικό για παιδάκια από 2 ετών. Η εικονογράφηση από την άλλη, είναι αληθινά υπέροχη. Γεμάτη νοσταλγία και θέρμη. 

Αν αγαπάτε τα τρένα όσο εμείς, αυτό το βιβλίο πρέπει να το αποκτήσετε με κάθε τρόπο.  Είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψετε όπως και εμείς!

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!