ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ - ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑ

by - Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2019

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, μπορείτε να σκεφτείτε πιο πρωτότυπο δώρο από βιβλία με ήρωες τα ίδια τα παιδιά; 


Σήμερα σας παρουσιάζουμε, το"Παραμύθι με Όνομα" και το "Έχεις Γράμμα", δυο προσωποποιημένα παραμύθια, που κάνουν τα παιδιά πρωταγωνιστές του βιβλίου.

Στο "Παραμύθι με όνομα", ο ήρωας της ιστορίας, δηλαδή το παιδί σας, στέλνει ένα γράμμα στον Ποντικοευχούλη για να έρθει να το βοηθήσει. Ξέρετε γιατί; Γιατί την ημέρα των γενεθλίων του ανακάλυψε πως κάποιος του έκλεψε το όνομά του. 


Με τη βοήθεια του μικρού ποντικού, ξεκινάει μια περιπέτεια εξερεύνησης στην... Γραμματοχώρα. 
Στο ταξίδι αυτό κάθε σελίδα είναι αφιερωμένη και σε ένα γράμμα του ονόματος. Φτάνοντας στο τέλος της ιστορίας το παιδί ανακαλύπτει και πάλι το χαμένο του όνομα!


Το "Έχεις Γράμμα" είναι ένα βιβλίο που ξεχειλίζει αγάπη. 

 
Διαβάζοντάς το στην Αλκμήνη, πραγματικά συγκινήθηκα. Όλες οι ευχές που θα ήθελα να της δώσω ήταν εκεί, στην κάθε μια σελίδα, και πρωταγωνίστρια ήταν πάλι εκείνη.
Αξίες και μηνύματα ζωής για τους αγαπημένους μας μικρούς ανθρώπους, σε ένα βιβλίο που θα τους συντροφεύει για πάντα!


Και καθώς στην περίπτωσή μας, η Αλκμήνη βιώνει την αλλαγή των ισορροπιών με την έλευση της αδελφής της, το "Έχεις Γράμμα" ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Κάθε φορά που το διαβάζω της θυμίζω πόσο πολύ την αγαπάμε και πόσο μοναδική είναι αυτή(όπως και κάθε παιδί) μέσα στην οικογένεια.

Τα δύο αυτά βιβλία φτιάχνονται βάση των εξωτερικών χαρακτηριστικών του παιδιού και αυτό το βοηθά να έρθει σε επαφή με την ιδέα της προσωποποίησης.Στο τέλος κάθε βιβλίου μπορείτε να προσθέσετε μια αφιέρωση, μια ευχή ή ένα μήνυμα αγάπης καθώς και την φωτογραφία του παιδιού, κάτι που ενθουσίασε την Αλκμήνη!

Προσωπική μου άποψη είναι πως το "Παραμύθι με όνομα" απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και άνω, καθώς γνωρίζουν την αλφάβητο και είναι ίσως πιο διασκεδαστικό γι'αυτά. 
Το "Έχεις Γράμμα" , από την άλλη, είναι ιδανικό και για πιο μικρά παιδάκια (3+)

Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα του "Παραμύθι με Όνομα" 💓

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες και κάντε τις παραγγελίες σας ΕΔΩ.

Σας φιλώ,
Αγγελική

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!