Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

by - Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2019


Ο Καρυοθραύστης για μένα είναι η απόλυτη χριστουγεννιάτικη ιστορία. Το έργο του Τσαϊκόφσκυ, βασισμένο στο παραμύθι ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των Ποντικών, ξεδιπλώνεται γύρω από την χριστουγεννιάτικη πεμπτουσία: μαγεία, αγάπη και πίστη.
Πώς είναι δυνατόν να μην συνδυάσει κανείς τον καρυοθραύστη με τα πιο γιορτινά παιδικά όνειρα; Έψαχνα λοιπόν ένα βιβλίο, βασισμένο στο διάσημο μπαλέτο, για τα φετινά Χριστούγεννα. Η συγκεκριμένη εκδοχή από τις εκδόσεις Διάπλαση ήταν η επιλογή μου. Και αυτό γιατί το σχετικά μικρό της κείμενο την κάνει ιδανική για παιδάκια γύρω στα 3. 
Δεν νομίζω πως χρειάζονται πολλά λόγια για την ιστορία αυτή καθεαυτή, καθώς είμαι σίγουρη πως τη γνωρίζετε: Η Κλάρα την παραμονή των Χριστουγέννων παίρνει ως δώρο από τον νονό της μια κούκλα καρυοθραύστη. Όταν όλοι οι καλεσμένοι φέυγουν από το σπίτι, η Κλάρα αποκοιμιέται κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το ρολόι χτυπάει 12 ακριβώς και τότε...η μαγεία ξεδιπλώνεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια της!
Η εικόνες του παραμυθιού είναι εξίσου μαγικές. Πρώτη φορά ίσως βλέπω μια τόσο καλλιτεχνική ματιά στην παιδική εικονογράφηση, που θυμίζει ιμπρεσιονιστικούς πίνακες.  


Όμως τα καλά με αυτό το βιβλίο δεν τελειώνουν εδώ, καθώς το καλύτερο είναι πως συνοδεύεται από CD, στο οποίο μπορείτε να ακούσετε όλη την ιστορία!Και πραγματικά η αφήγηση είναι εξαιρετική και συνοδεύεται από μικρά αλλά χαρακτηριστικά αποσπάσματα της αριστουργηματικής μουσικής του Τσαϊκόφσκι. 
Εν κατακλείδι, το έχουμε λατρέψει! Αν ψάχνετε και εσείς έναν καρυοθραύστη για αυτές τις γιορτές, ο συγκεκριμένος είναι απλά υπέροχος. Θα με θυμηθείτε!

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!