ΟΙ ΜΑΛΛΙΑΡΟΙ, PETITA DEMAS

by - Δευτέρα, Νοεμβρίου 04, 2019

"Κάπου πολύ μακρυά, ανάμεσα στα βουνά του περού υπάρχει ένα ξεχωριστό τσίρκο που οι άνθρωποι έρχονται απ'όλο τον κόσμο να το δουν! Τόσο μαγικό είναι..."

Έτσι κάπως ξεκινά η πιο τρυφερή και πρωτότυπη ιστορία που έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα... Οι Μαλλιαροί, μια πρόσφατη κυκλοφορία από τις εκδόσεις Petita Demas, είναι από τα βιβλία αυτά, τα οποία αξίζουν την προσοχή σας για πολλούς λόγους. 


Καταρχήν, η θεματολογία του αγγίζει ζητήματα ευαίσθητα, που μέσω ενός καλού παραμυθιού, μπορούν εύκολα να προσεγγίσουν τα παιδιά. Η μοναδικότητα του καθενός από εμάς και η ανάγκη να ανήκεις κάπου αποτελούν τους βασικούς κορμούς αυτής της τόσο γλυκιάς ιστορίας:Η μικρή Έλλη μεγαλώνει στο τσίρκο μαζί με τους γονείς της και τα δύο της αδέρφια. Η οικογενειά της είναι προικισμένη με ικανότητες και δυνάμεις τόσο θαυμαστές που το τσίρκο τους είναι ξακουστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Όμως η Έλλη είναι διαφορετική... Όσο και αν προσπαθεί δεν μπορεί να συμμετέχει σε κανένα από τα θεάματα της οικογένειάς της. Η μοναξιά που νιώθει απαλύνεται μόνο με τη συντροφιά των ζώων του τσίρκου. Και κάπου εκεί μια απροσδόκητη παρέα θα την βοηθήσει να ανακαλύψει το δικό της ταλέντο και τη δική της μοναδική ταυτότητα. 


Όχι πείτε μου... Μια τόσο όμορφη ιστορία με ένα τόσο σπουδαίο μήνυμα, δεν είναι πραγματικά ότι καλύτερο για να κλείσεις μια γεμάτη μέρα; Και το λέω αυτό γιατί η δικιά μας συνήθεια είναι αυτό το παραμύθι να το διαβάζουμε με χαμηλό φωτισμό λίγο πριν πέσουμε για ύπνο. 
Λίγο η γλυκιά αφήγηση, λίγο η εικόνογραφηση - ιδιαίτερη πολύ- θολή και με έντονες αντιθέσεις στα χρώματα, η ιστορία αυτή μας προδιαθέτει για μια όμορφη καληνύχτα. 


Χωρίς να είμαι διόλου υπερβολική, μπορώ να πω πως το βιβλίο αυτό είναι από τις πιο ξεχωριστές προσθήκες της βιβλιοθήκης μας. Και κάτι μου λέει πως από τις εκδόσεις Petita Demas, έχουμε να περιμένουμε αρκετά τέτοια βιβλία ακόμα!


Υ.Γ: Ξέχασα να σας πω πως το βιβλίο, όπως και όλα τα βιβλία των εκδόσεων ,κυκλοφορούν και στα αγγλικά. Για τους Μαλλιαρούς, ρίξτε μια ματιά εδώ . 

Μαρία
χχχ


You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!