ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ!

by - Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019

Eίμαστε ακριβώς στα μέσα του φθινοπώρου, της αγαπημένης μου εποχής από την οποία εμπνέομαι για να σας προτείνω τρεις πρωτότυπες φθινοπωρινές δρατηριότητες για να κάνετε με τα μικρά σας!Κέντημα στα φθινοπωρινά φύλλα*Κάπως έτσι γιορτάσαμε την φθινοπωρινή ισημερία με τον μικρό! Η προετοιμασία που έκανα ήταν να κόψω σε ένα καφέ χαρτόνι σχήματα από φθινοπωρινά φύλλα στα οποία έκανα τρυπούλες με οδοντογλυφίδα έτσι ώστε να περνάει με ευκολία μια χοντρή βελόνα για κέντημα. Έκανα επίσης και καρτούλες στις οποίες το περίγραμμα των φύλλων το τρύπησα επίσης.

Ήταν η πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με το κέντημα, το οποίο ως μια ακόμα μορφή καλλιτεχνικής δραστηριότητας απευθύνεται και στα δύο φύλα . Ο Ιάσονας τα κατάφερε περίφημα και εγώ ενθουσιάστηκα με το πόσο άνετα κράτησε τη βελόνα. Χρησιμοποιήσαμε κανονική βελόνα - αν και υπάρχουν και πλαστικές - η οποία όμως είχε αρκετά χοντρούλα μύτη και δεν τσινούσε. Ο μικρός κέντησε ολομόναχος το 1/4 από την κάρτα με το καφέ φυλλαράκι!
*την δραστηριότητα αυτήν εμπευστήκαμε από εδώ


Μετράμε το φθινόπωρο!
Τις προάλλες κάναμε αυτήν την όμορφη και εύκολη δραστηριότητα με τον Ιάσονα. Μετρήσαμε με τη βοήθεια των φθινοπωρινών δώρων της φύσης - αν εξαιρέσεις τα δύο πήλινα selfmade μανιταράκια, τα υπόλοιπα υλικά είναι φυσικά! Ο Ιάσονας το απόλαυσε αρκετά αυτό το παιχνίδι και πιστεύω πως τον βοήθησε να κατανοήσει καλύτερα τα σύνολα και τις αντιστοιχίες τους με τα σύμβολα των αριθμών. Για να το δοκιμάστε το και εσείς, δεν έχετε παρά να μαζέψετε φυσικά υλικά που θα βρείτε άπλετα στους φθινοπωρινούς σας περιπάτους!Τα μαντήλια της φωτιάς


Τι θα λέγατε για μια νυχτερινή βόλτα στο δάσος; Μπορούμε να διανυχτερεύουμε και εκεί αν θέλουμε! Θα ανάψουμε και μια όμορφη φωτιά και θα πούμε πολλές ιστορίες...Τα θεατρικά παιχνίδια και οι αναπαραστάσεις είναι δραστηριότητες τόσο απολαυστικές για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους ίδιους! Για τα μαντήλια της φωτιάς χρησιμοποιήσαμε λευκές γάζες τις οποίες βάψαμε με φυσικά χρώματα. 


Για το σκούρο μπεζ βάλτε τη γάζα σας σε καυτό καφέ φίλτρου. Για το πορτοκαλοκίτρινο χρησιμοποιήστε φίλτρα τσαγιού (τα βρίσκετε στα σούπερμαρκετ ) τα οποία θα γεμίσετε με κουρκουμά το ένα (μην βάλετε πολύ γιατί ο κουρκουμάς βάφει εύκολα) και κοκκινο πιπέρι το άλλο. Ρίξτε μέσα καυτό νερό και μερικές φέτες από παντζάρι. Τα παιδιά θα λατρέψουν τη διαδικασίας της βαφής. Αφήστε τα να ανακατέψουν με μακρυές ξύλινες κουτάλες φτιάχνοντας τα μαγικά τους μαντήλια. Τα υφάσματα θα χρειαστεί να τα αφήσετε ένα  γεμάτο 24ωρο  για να βάψουν. Δυστυχώς προσπάθησα να βάψω και μπλε γάζα από κόκκινο λάχανο αλλά δεν μου έβαψε...Για αυτό χρησιμοποίησα μπλε τσόχα για να αναπαραστήσουμε να κατώτερα μπλε χρώματα της φλόγας. 


Αυτές και άλλες πολλές δραστηριότητες θα μοιραζόμαστε και στους λογαριασμούς μας σε instagram & facebook. Αν δεν μας ακολουθείτε κάντε το για να μην χάνετε τίποτα!

Μαρία 
χχχ

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!