ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ , ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

by - Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2019


Back to the start με τα παιδικά, βρεφικά μάλλον, βιβλία!

Η μικρή μας Έλλη αρχίζει να μεγαλώνει και να βλέπει όλο και καλύτερα, οπότε ήρθε η στιγμή να αρχίσουμε να χαζεύουμε βιβλιαράκια.


Το οπτικό σύστημα των βρεφών κάνει αρκετούς μήνες να αναπτυχθεί πλήρως. Στην αρχή όλα είναι θολά αλλά ήδη μετά την 1η-2η εβδομάδα το μωρό αρχίζει να ξεχωρίζει τα βασικά χρώματα. Εστιάζει καλύτερα το βλέμμα του σε αντικείμενα που βρίσκονται σε μικρή απόσταση και οι αντιθέσεις λευκού-μαύρου του κεντρίζουν το ενδιαφέρον.Όλα αυτά τα στοιχεία κάνουν τη σειρά "Πρώτες Εικόνες" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, την ιδανική επιλογή για να αρχίσετε να μυείτε το μωρό σας στον κόσμο του βιβλίου.

Η σειρά περιλαμβάνει τέσσερα βιβλία, τα "Ζωάκια", το "Αγρόκτημα", το "Ο Κόσμος μου" και την "Καληνύχτα".

Εικόνες από αγαπημένα ζωάκια, αντικείμενα από το αγρόκτημα, οικεία αντικείμενα από τον κόσμο του μωρού και άλλα συνδεδεμένα με την γλυκιά ώρα του ύπνου, απεικονίζονται με ασπρόμαυρες εικόνες που τονίζονται μόνο από ένα χρώμα. Τα βιβλία αυτά άρεσαν πολύ και στην Αλκμήνη, η οποία κάθεται και τα δείχνει στην μικρή της αδελφούλα με μεγάλο ενθουσιασμό. Της περιγράφει κάθε εικόνα και περιμένει να κάνει διάλογο μαζί της, αλλά που...θα αργήσουμε ακόμη γι'αυτό. Η σκηνή αυτή όμως είναι τόσο τρυφερή και συγκινούμε κάθε φορά που τις βλέπω μαζί!

Πρώτες Εικόνες, Ψυχογιός

Κατηγορία : Εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά
Θεματική κατηγορία : Βρεφικά βιβλία
Σειρά : Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία
Ημ. Έκδοσης : 21/06/2018
Σελίδες : 18

Ηλικία: 0-3 μηνών
Σχήμα: 12,5 x 12,5 cm
Βιβλιοδεσία : Board BookYou May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!