ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

by - Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 20, 2019

Το Μεγάλο Βιβλίο της Φύσης είναι ένα από τα βιβλία αυτά που θα λατρέψουν όλοι οι μικροί φυσιοδίφες. Ένα υπέροχο εγχειρίδιο το οποίο προσφέρει στα παιδιά όλες τις απαραίτητες γνώσεις και πληροφορίες γύρω από τα φυτά, τα ζώα, τα πουλιά και τα έντομα!


Ο τίτλος του βιβλίου άλλωστε, δεν καθόλου τυχαίος: Σε αυτό το υπερμέγεθες βιβλίο με την ολοζώντανη εικονογράφηση της Τζέιν Νιούλαντ, ανακαλύπτουμε τα κυριότερα και πιο περίεργα ή πιο όμορφα είδη της χλωρίδας και της πανίδας, καθώς και ορισμένες από τις βασικότερες διαδικασίες της φύσης και των εντυπωσιακών μυστηρίων της. 


Η κατηγοριοποίηση του βιβλίου σε τέσσερις ενότητες - Φυτά, Έντομα, Πουλιά και Ζώα - είναι πολύ λειτουργική και κάνει το βιβλίο εξαιρετικά εύκολο στην κατανόηση. Κάθε ενότητα χωρίζεται σε επιμέρους υποενότητες οι οποίες παρουσιάζονται σε όλο το φάρδος του ανοιχτού βιβλίου. Η έξυπνη αυτή σελιδοποίηση σε συνδυασμό με το μεγάλο μέγεθος του βιβλίου και τις έντονες και εντυπωσιακές εικόνες που συνοδεύουν το κείμενο, κάνουν την εμπειρία ανάγνωσης πολύ απολαυστική και εποικοδομητική!


Επιπλέον, πρέπει να σας πω πως στο τέλος του βιβλίου, 4 κάρτες σε χαρτί γράψε - σβήσε, για κάθε κατηγορία δηλαδή για φυτά, ζώα, πουλιά και έντομα. Πάνω στις κάρτες τα παιδιά μπορούν να σημειώσουν ένα είδος που εντόπισαν από κάθε κατηγορία, να καταγράψουν πληροφορίες και περιγραφές αλλά και το ζωγραφίσουν. Ένα βιβλίο που σε καλεί να γνωρίσεις τη φύση εξερευνώντας την! Δεν είναι υπέροχο;


Αν και προορίζεται για μεγαλύτερα παιδάκια (6+), είναι πολλές οι φορές που το ξεφυλλίζουμε μαζί με τον Ιάσονα. Τις προάλλες για παράδειγμα, μιλούσαμε για τον ρινόκερο ( δεν θυμάμαι με ποια αφορμή...!) και το βιβλίο μας βοήθησε να τον εντοπίσουμε στο φυσικό του περιβάλλον και να δούμε και τους γείτονές του, τα άλλα ζώα της αφρικανικής σαβάνας.

Πραγματικά, πρόκειται για ένα βιβλίο διαμαντάκι, από αυτά που δεν θα σταματήσει ποτέ το παιδί να το πιάνει στα χέρια του και να το ξεφυλλίζει με την μία ή την άλλη ευκαιρία. Αξίζει λοιπόν να το αναζητήσετε!ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κατηγορία : Εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά
Θεματική κατηγορία : Οικολογία,Φιλοζωϊα
Σειρά : Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία
Ημ. Έκδοσης : 24/01/2019
Σελίδες : 64
ISBN:978-618-01-2796-6
Σχήμα: 23.7 x 34.5 cm
Βιβλιοδεσία : ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟΜαρία
χχχ

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!