ΣΕΙΡΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

by - Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2019

Μιας και η νέα σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει, είναι πολύ καλή ευκαιρία να εμπλουτίσουμε την παιδική βιβλιοθήκη μας με νέα εγκυκοπαιδικά βιβλία. 
Η σειρά Ταξιδεύω στον Χρόνο, που περιλαμβάνει τις Εφευρέσεις και την Προϊστορία είναι ιδανική, καθώς σε αυτήν οι μικροί μαθητές μπορούνε να ανατρέχουν για όλες τους τις απορίες πάνω στα αντίστοιχα θέματα.
Πάμε να δούμε τα δύο βιβλία αναλυτικά;

Εφευρέσεις
Ένα εκπληκτικό βιβλίο για τις σπουδαιότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας που είναι σίγουρο πως θα γοητεύσει όλα τα παιδιά - μικρά και μεγάλα!.  Ο διασημότερος επιστήμονας του προηγούμενου αιώνα, ο Άλμπερτ Αϊστάιν, αναλαμβάνει το ρόλο του ξεναγού σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Μέσα από το έξυπνο εύρημα της γραμμής του χρόνου που διαπερνά όλες τις σελίδες του βιβλίου, οι μικροί αναγνώστες είναι σε θέση να κατανοήσουν ευκολότερα την χρονολογική σειρά των εφευρέσεων, καθώς και την εξέλιξη της τεχνολογίας. Μικρά και κατανοητά κειμενάκια συνοδεύουν τις απεικονίσεις των διαφόρων εφευρέσεων που παραθέτονται κατά μήκος της γραμμής του χρόνου. 


 Προϊστορία
Το απόλυτο εγχειρίδιο για τους μικρούς επίδοξους παλαιοντολόγους. Το βιβλίο χωρίζεται σε επιμέρους κεφάλαια αντίστοιχα με τις διαφορετικές προϊστορικές περιόδους. Στην αρχή κάθε κεφαλαίου, δίνονται στοχευμένες πληροφορίες με τα χαρακτηριστικά της κάθε περιόδου. 


Οποιαδήποτε απορία σχετική με την προϊστορική πανίδα και χλωρίδα, μπορεί να απαντηθεί από το βιβλίο αυτό! Επιπλέον, οι μικροί δεινοσαυρόφιλοι θα βρούνε εδώ όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τα φοβερότερα πλάσματα που έζησαν ποτέ στον πλανήτη μας. Χαρακτηριστικά, μεγέθη , με το τί τρέφονταν, αλλά την κλιμακα του μεγέθους τους σε σχέση με τον άνθρωπο. 

Αυτά ήταν τα δύο βιβλία της σειρά "Ταξιδεύω στον Χρόνο" . Αν η θεματολογία τους βρίσκεται στο πεδίο ενδιαφέροντος των μικρών σας, θα σας πρότεινα να τα αναζητήσετε οπωσδήποτε! 
Τα θεωρώ από τα πιο εύληπτα στην κατηγορία τους. Παρατηρήστε το εξώφυλλό τους και θα καταλάβετε τι εννοώ: Η χρονομηχανή μας δείχνει ακριβώς σε ποια χρονική περίοδο της ιστορίας θα ταξιδεύσουμε και η εικονογράφηση είναι σύγχρονη και ρεαλιστική. Ιδιαίτερα  στην "Προϊστορία" μου άρεσε πολύ το γεγονός πως οι γιγάντιες σαύρες που κυριαρχούσαν κάποτε στον κόσμο μας, απεικονίζονται - αν το παρατηρήσετε - ελαφρώς χαμογελαστές, με αποτέλεσμα να μην φαντάζουν τόσο τρομακτικές στα παιδικά ματάκια. 

 


Εφευρέσεις, Προϊστορία

Σειρά: Ταξιδεύω στον χρόνο
Συγγραφέας: Όλντριτς Ρούζιτσκα , Σίλβιε Σάνζα /  Όλντριτς Ρούζιτσκα
Εικόνες: Γιαν Κλίμες

ISBN: 978-618-03-1732-9, 978-618-03-1733-6
Σελίδες: 48
Ημερομηνία Έκδοσης: 09/05/2019Ο Ιάσονας, αν και μικρός ακόμα για τα συγκεκριμένα βιβλία - θα έλεγα πως απευθύνονται στις ηλικίες 6+ - τα πιάνει συχνά στα χέρια του και τα ξεφυλλίζει ρωτώντας με συνέχεια "Μαμά, αυτό πώς λένε;". Βλέπετε, τόσο οι διάφορες μηχανές όσο και οι δεινόσαυροι είναι βρίσκονται πάντα με τον ένα ή τον άλλον τρόπο στα παιχνίδια του! Εσάς τα δικά σας παιδάκια έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα;


Μαρία
χχχ

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!