TΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ: LIBBY WALDEN & RICHARD JONES

by - Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28, 2019

Υπάρχουν βιβλία που νιώθεις πως έχουν να σου πούνε πολλά παραπάνω από τα λόγια που γράφονται στις σελίδες τους. Ιδιαίτερα, όταν μιλάμε για εικονογραφημένα βιβλία οι εικόνες που πλαισιώνουν μια καλογραμμένη ιστορία, είναι σαν μια παράλληλη γραφή. Δίνουν τη δική τους απόχρωση στο κείμενο, χρωματίζοντάς το ανάλογα με το ύφος τους.
Τέτοια βιβλία είναι αυτά των Libby Walden και Richard Jones. 


Από τη μία οι ιστορίες που μιλούν για τη ζωή, τον χρόνο, τα συναισθήματα,τον δρόμο που χαράζει ο καθένας στη ζωή του - θέματα που αποδίδονται εκπληκτικά στα μέτρα ενός βιβλίου που απευθύνεται σε μικρά παιδιά- και από την άλλη η μαγευτική, ατμοσφαιρική εικονογράφηση, γεμάτη χρώμα, φως και μια δόση μαγείας. Είναι δυνατόν να αντισταθείς σε τέτοια βιβλία; Όχι! Για αυτό και εμείς σήμερα διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε δύο από τα βιβλία του αγαπημένου μας διδύμου. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά;




Μια ιστορία για την ίδια τη ζωή και τον χρόνο που κυλά. Στο ταξίδι της ζωής όλοι μας μεγαλώνουμε και όλοι μας είμαστε ξεχωριστοί. Μια βαθιά συγκινητική αφήγηση για κάθε στάδιο της ζωής του ανθρώπου σε έμμετρο στίχο. 


Η εικονογράφηση είναι, χωρίς καμμία υπερβολή, σπουδαία. Σκηνές και τοπία της φύση περιβάλλουν τους ανθρώπους σε κάθε ορόσημο της ζωής τους, απεικονίζοντας με τον τρόπο αυτό τη μοναδική ομορφιά ενός ταξιδιού που ξεκινά την αυγή μιας ημέρας και τελειώνει με ένα μεγαλειώδες ηλιοβασίλεμα. 



Ένα πραγματικά αριστουργηματικό βιβλίο που πρέπει πάσει θυσία να αναζήτησετε!


Το Ποντίκι της Πόλης και το ποντίκι του χωριού



Η συγκεκριμένη ιστορία αποτελεί μια διασκευή του γνωστού και κλασικού μύθου του Αισώπου. Δύο ποντικάκια αναζητούν περιπέτειες και νέες συγκινήσεις στην καθημερινότητά τους. Θα βρούν άραγε αυτό που ψάχνουν;


Και εδώ η εικονογράφηση πλαισιώνει φανταστικά την ιστορία, διανθίζοντάς την με όμορφες λεπτομέρειες. 



Ένα ακόμα υπέροχο βιβλίο το οποίο σίγουρα δεν θα απογοητεύσει κανένα μικράκι! 



Και τα δύο βιβλία αποτελούν σχετικά πρόσφατες προσθήκες στην βιβλιοθήκη μας. Ο μικρός τα απολαμβάνει εξίσου και τα δύο! Με το "Μεγαλώνοντας" μάλιστα, έχει επιδείξει και μια ιδιαίτερη αδυναμία στο κομμάτι του βιβλίου που μιλά για την ενήλικη ζωή...Δεν μπορώ να καταλάβω την τον έχει ιντριγκάρει τόσο, πάντως συχνά πυκνά μου αναφέρει μέσα στη μέρα πως "Μαμά, θα γίνω ενήλικας!" 
Θα γίνεις αγάπη μου...Τι πρεμούρα είναι αυτή! 




Υ.Γ: Τα συγκεκριμένα βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης και σε αυτόν τον σύνδεσμο, μπορείς να αναζητήσεις και άλλα υπέροχα βιβλία του αγαπημένου μας διδύμου Libby Walden και Richard Jones.


Μαρία 
χχχ

You May Also Like

2 comments

  1. Καλοσχεδιασμένες εικόνες είναι όμως για πιο μικρές ηλικίες από του παιδιού μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το κείμενο είναι σχετικά μικρό. Θα τα έβαζα στην κατηγορία 3-6.

      Διαγραφή

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!