ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ; ΤΗΣ ΚΟΥΤΙΡΙΕ ΣΤΕΦΑΝΙ

by - Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2019

Σας έχουμε ξαναμιλήσει για το πόσο μας απασχολεί τελευταία το ζήτημα των κατανόησης και διαχείρισης των συναισθημάτων των παιδιών. Λόγω της ηλικίας στην οποία βρίσκονται τα μικρά μας (2,5 και κάτι), βιώνουν τα ,πολλές φορές πρωτόγνωρα, συναισθήματά τους με τον πιο έντονο τρόπο και αυτό αποτυπώνεται σαφώς στην συμπεριφορά τους.


Οπότε, ψάχνουμε πάντα αφορμές να συζητάμε γι’αυτά, προσπαθώντας να τα κατανοήσουμε και να τα διαχειριστούμε. Τί καλύτερο λοιπόν, από ένα βιβλίο που να μιλάει για τα κυρίαρχα συναισθήματα των παιδιών, όπως το “Πώς νιώθεις σήμερα;”, των εκδόσεων Μίνωας;


Πραγματικά, πρόκειται χωρίς υπερβολή, για ένα μικρό διαμαντάκι στη βιβλιοθήκη μας, τόσο λόγω της θεματολογίας όσο και της  υπέροχης εικονογράφησης που πλαισιώνει αυτήν όμορφη διαδραστική ιστορία: Η Σοφία είναι ένα μικρό κορίτσι, το οποίο, βιώνει μια εβδομάδα γεμάτη συγκινήσεις και έντονα συναισθήματα. Εμείς, ως αναγνώστες, παρακολουθούμε μέρα με τη μέρα τις εναλλαγές αυτών των συναισθημάτων. Παράλληλα όμως, έχουμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε τη μικρή μας ηρωίδα, με διάφορους τρόπους, όποτε η συγγραφέας της ιστορίας, μας το ζητήσει!


Αυτή η διάδραση είναι που κάνει το βιβλίο απίστευτα διασκεδαστικό για εμάς. Γελάω τόσο κάθε φορά που βλέπω τον Ιάσονα να γαργαλάει τη Σοφία για να μην φοβάται ή να παίρνει βαθιές ανάσες για να την κάνει να ξεθυμώσει!


Αν δεν έχετε υπόψη σας το βιβλίο αυτό και ψάχνετε κάτι ανάλογο, νομίζω πως αξίζει πραγματικά να το αναζητήσετε. Θα με θυμηθείτε!
ISBN: 978-618-02-1175-7

Tίτλος πρωτότυπου: Le livre de mes emotions

Σελίδες: 44

Εξώφυλλο: ΣΚΛΗΡΟ

Διαστάσεις: 210 × 290 × 11 mm

Ηλικία: 2+

Συγγραφέας: ΚΟΥΤΙΡΙΕ ΣΤΕΦΑΝΙ

Μεταφραστής: ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Εικονογράφος: ΠΟΥΑΝΙΟΝΕΚ ΜΙΟΥΡΕΝ
Μαρία 
χχχ

You May Also Like

2 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!