ΒΙΒΛΙΟ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: ΟΙ ΚΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡ ΛΥΚΟΥ

by - Πέμπτη, Ιουνίου 13, 2019


Οι κάλτσες του κυρ-Λύκου είναι ένα από αυτά τα βιβλία που δεν περνούν απαρατήρητα. Λίγο η αστεία ιστορία, λίγο η πρωτότυπη και γεμάτη χρώματα εικονογράφηση της Τατιάνα Φίνι, έκαναν τον Ιάσονα να το αγαπήσει με το που το έπιασε στα χέρια του. 


Πρωταγωνιστής του παραμυθιού είναι ένας λύκος. Μα όχι, οποισδήποτε. Είναι ο κυρ-Λύκος και αυτό το "κυρ", από την έξυπνη μετάφραση του Αλ. Πανούση, είναι που κάνει τον λύκο μας απευθείας γλυκό και συμπαθητικό. Ο κυρ-Λύκος λοιπόν, έχει μια μεγάλη αγάπη για τις κάλτσες του και όταν ανακαλύψει μια τρυπούλα σε μία από αυτές, προσπαθεί με κάθε τρόπο να την κλείσει. Μέχρι που ένα βιβλίο του δίνει τη λύση! Μια λύση που θα τον  ταξιδέψει σε όλη την Ιρλανδία, θα τον κάνει δημιουργικό και θα τον φέρει πιο κοντά στα άλλα ζωάκια και πουλάκια που κυκλοφορούν στις σελίδες του βιβλίου...!


"Μαμά, κάλτσες κυρ-Λύκουν" (γιατί μια μανία να κοπανάει ένα ν σε όλες τις λέξεις που τελειώνουν σε φωνήεντα, ο Ιάσονας την έχει), αυτό ακούω συνέχεια μέσα στο σπίτι, τις τελευταίες μέρες. Έτσι και εγώ, αφού διάβασα και ξαναδιάβασα την ιστορία του κυρ-Λύκου, εμπνεύστηκα μια δραστηριότητα σχετική για την εξάσκηση στο ψαλίδι.Είχα βρεί εδώ και καιρό αυτό το υπέροχο ψαλίδι χωρίς λεπίδες, το οποίο είναι ιδανικό για  τα μικρά χεράκια και περίμενα πως και πως να κάνουμε ασκήσεις ψαλιδίσματος. Οι κάλτσες του κυρ-Λύκου και η πολύχρωμη εικονογράφηση της ιστορίας, μου έδωσαν την ιδέα για πολλά ζευγάρια χρωματιστές καλτσούλες με διάφορα γραμμικά σχέδια, στο ίχνος των οποίων θα κόψει ο μικρός με το ψαλίδι . Έτσι και έκανα λοιπόν και έχω να σας πω πως η δραστηριότητά μας αυτή, εκτός από πανεύκολη και πολύ χρήσιμη, ήταν και απολύτως διασκεδαστική!


Ελπίζω να σας έδωσα μια αφορμή για να αναζητήσετε το όμορφο αυτό βιβλίο από  τις εκδόσεις Διάπλαση, αλλά και να ξεκινήσετε και εσείς τα ψαλιδίσματα με τα μικρά σας!Μαρία
χχχ

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!