ΤΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

by - Τετάρτη, Ιουνίου 05, 2019

Ημέρα Περιβάλλοντος η σημερινή και γι'αυτό το λόγο σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε τρία βιβλία με σχετική θεματολογία. Η προστασία του περιβάλλοντος, η οικολογία, ο τρόπος ζωής που σέβεται το περιβάλλον γύρω μας, είναι ιδέες και αξίες που πρέπει πάση θυσία να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας. 


Και όπως ξέρουμε, το δικό μας παράδειγμα είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος. Ωστόσο, πάντα ένα καλό βιβλίο μπορεί να σταθεί πολύτιμος βοηθός! Πάμε να δούμε μερικά;

Η Επιστροφή του Βασιλιά Γιγαντόκαρδου, της Σοφίας Γραμμόζη, Σωπίκη, εκδόσεις ΣΑΪΤΗΣ
από 8 ετών


Ένα μικρό βιβλίο που πραγματεύεται ένα μέγάλο θέμα: την κατάχρηση των φυτοφαρμάκων και τη γνησιότητα των σπόρων λαχανικών και οσπρίων. Η όμορφη ιστορία συνοδεύεται από την εξαιρετική εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση. 

ΤΟ ΝΕΡΟ, της Ιζαμπέλ Τόμας, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
από 6 ετών


Ζούμε σε έναν υδάτινο κόσμο και με το υπέροχο βιβλίο αυτό, μαθαίνουμε τα πάντα γύρω από το νερό. Περιλαμβάνει πειράματα και σχετικές κατασκευές αλλά και ιστορίες και ποιηματάκια που θα κάνουν ακόμα και τους μικρότερους να μάθουν για τη σημασία της εξοικονόμησης των υδάτινων πόρων.


Γκαζόζα Α.Α.Α, της Τζένης Κουτσοδημητρακοπούλου, Ελληνοεκδοτική
από 4 ετών 


Η ανακύκλωση είναι ίσως το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε τη λέξη περιβάλλον. Το βιβλίο αυτό είναι πραγματικά εξαιρετικό τόσο από άποψη γραφής, όσο και εικονογράφησης από τη Φωτεινή Τίκκου. Μέσα από την ευρυματική ιστορία του πρωταγωνιστή μικρού Μηνά και ενός μπουκαλιού γκαζόζας, τα παιδιά μαθαίνουν τα πάντα γύρω από την ανακύκλωση και ευαισθητοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο για τον σημαντικό ρόλο της ανακύκλωσης στην προστασία του περιβάλλοντος! 

Υ.Γ: Οι ηλικίες που αναγράφονται κάτω από κάθε τίτλο είναι οι προτεινόμενες του εκδοτικού οίκου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μικρότερα παιδάκια δεν μπορούν να βρουν ενδιαφέρον στα βιβλία αυτά!

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!