ΦΕΓΓΑΡΟΠΑΙΧΝΔΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΠΟΪΡΑΖΗ

by - Παρασκευή, Ιουνίου 28, 2019

Για αυτό το βιβλίο θέλω να σας γράψω αρκετό καιρό τώρα, γιατί είναι πραγματικά ιδιαίτερο και η Αλκμήνη το έχει αγαπήσει πολύ.

ΦΕΓΓΑΡΟΠΑΙΧΝΔΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΠΟΪΡΑΖΗ

Γενικά ο τελευταίος μήνας, ίσως και λίγο παραπάνω, είναι ιδιαίτερα απαιτητικός καθώς πολλές αλλαγές έγιναν στη ζωή μας. Παλεύουμε ακόμη να τακτοποιηθούμε στο νέο μας σπίτι και η Αλκμήνη έχει να διαχειριστεί αλλαγή περιβάλλοντος, μια μαμά με ένα "καρπούζι" στην κοιλιά της (την αδελφούλα της) και γενικά πολλές νέες συνθήκες στην καθημερινότητα της.

Όμως ο Ντάνιελ και η όμορφη ιστορία του μας συντροφεύουν σχεδόν κάθε βράδυ και κάνουν τη ρουτίνα του ύπνου να παραμένει σταθερή παρόλο τον χαμό που επικρατεί γύρω μας.

ΦΕΓΓΑΡΟΠΑΙΧΝΔΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΠΟΪΡΑΖΗ

Οι εκδόσεις Ίκαρος είναι γνωστές για τις ποιοτικές επιλογές βιβλίων τους και άλλη μια τέτοια περίπτωση είναι και τα "Φεγγαροπαιχνιδίσματα".

Ένα βιβλίο με ζωντανή, υπέροχη σκούρα εικονογράφηση, καθώς η χώρα που ζει ο Ντάνιελ ξυπνάει τις νύχτες και κοιμάται όταν βγουν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου.

ΦΕΓΓΑΡΟΠΑΙΧΝΔΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΠΟΪΡΑΖΗ

Οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν τις ίδιες ακριβώς συνήθειες με εμάς μόνο που το "ωράριο" τους είναι το ανάποδο! Τα ξυπνητήρια τους χτυπούν το σούρουπο και η κοινωνία ζωντανεύει μόλις νυχτώσει.

Το φεγγάρι είναι το σύμβολο στη σημαία τους και η μεγάλη τους αγάπη. Μα πιο πολύ από όλους αγαπά το φεγγάρι ο Ντάνιελ! Ένα μικρό παιδί που μέσα από τη ζωγραφική και το κολάζ αποτυπώνει κάθε φάση του φεγγαριού.
Μέχρι που στη γειτονιά έρχεται για διακοπές η Σύλια και μαζί της φέρνει το βιολί της...

Μια ιστορία έμπνευσης, αγάπης, δημιουργίας και ένα happy end που πάντα αποζητάς σε ένα "παραμύθι".

ΦΕΓΓΑΡΟΠΑΙΧΝΔΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΠΟΪΡΑΖΗ

Το κερασάκι στην τούρτα όμως, είναι το cd με την αφήγηση που συνοδεύει το βιβλίο.
Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας και θα σας πω ότι μαζί με τον μπαμπά της Αλκμήνης θεωρούμε ότι έχει "εμπλουτιστεί" με υπνωτικό (χιχι), καθώς πάντα, μα πάντα, η Αλκμήνη κοιμάται στο τέλος της αφήγησης.

Πέρα από την πλάκα όμως, η γλυκιά φωνή και η υπέροχη ανάγνωση του βιβλίου από την Μαριάννα Ρούκαλη, μαζί με την ονειρική μουσική του Daniel Georgiev αποτελούν την κορύφωση του βιβλίου.

Κάθε βράδυ λοιπόν, η Αλκμήνη ζητάει να ακούσει την κυρία που λέει την ιστορία του Ντάνιελ και να χαθεί στα όνειρα της μαζί με τη μουσική από το βιολί ...

ΦΕΓΓΑΡΟΠΑΙΧΝΔΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΠΟΪΡΑΖΗ

Συγγραφέας: Ανέστης Ποϊράζης
Εικονογράφηση: Κώστας Καρασαββίδης
Εκδότης: Ίκαρος 
ISBN: 978-960-572-275-3
Αριθμός Σελίδων: 46
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Έτος Έκδοσης: 2019

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!