ΈΤΣΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ! ΤΟΥ CHRISTOPHER SILAS NEAL

by - Πέμπτη, Μαΐου 23, 2019


Το τελευταίο διάστημα, μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα βιβλια που αφορούν τα συναισθήματα. Βλέπετε, περνάμε τη φάση που τα μικρά μας, άρχισαν να τα κατανοούν και να αποκτούν μια πιο δομημένη εικόνα για το πώς νιώθουν.


Το "Έτσι αισθάνομαι!" είναι ένα βιβλίο που μας μιλά για όλα αυτά: Κάποιες μέρες είμαστε χαρούμενοι, ενώ άλλες λυπημένοι. Μερικές φορές, θέλουμε απλώς να ουρλιάξουμε από θυμό και άλλες να πετάξουμε από χαρά! 
Οι διάφορες συναισθηματικές καταστάσεις μπορεί να είναι πρωτόγνωρες για ένα μικρό παιδί, αλλά μέσα από το βιβλίο αυτό, καταλαβαίνει πως όλοι έχουμε συναισθήματα, πως  όλα είναι ευπρόσδεκτα και είναι ωραίο να τα μοιραζόμαστε και να μιλάμε γι'αυτά. 

Με πολύ απλή και άμεση γραφή ο συγγραφέας και εικονογράφος Christopher Silas Neal, μας ταξιδεύει μέσα στα διαφορετικά συναισθήματα ενός αγοριού, την, πολλές φορές, γρήγορη εναλλαγή τους, αλλά και τους τρόπους που τα βιώνει και τα σωματοποιεί.


Η εικονόγραφηση που συνοδεύει το κείμενο, είναι πραγματικά τόσο έξυπνη...! Τριχρωμία - μαύρο, μπλε και μπεζ- σχεδόν παιδική και από την άλλη, απόλυτα καλλιτεχνική. Σαν μια παράλληλη δεύτερη γραφή, αποδίδει αριστοτεχνικά το πως νιώθει ο μικρός ήρωας και τον τοποθετεί σε ένα περιβάλλον όπου φυτά και ζώα ταυτίζονται και συμπάσχουν μαζί του.


Το πόσο το απολαμβάνουμε, το βιβλίο αυτό, περιττό να σας πω. Πραγματικά, ο Ιάσονας "κόλλησε" από την πρώτη στιγμή και μάλιστα έχω παρατηρήσει πως έκτοτε έχει αρχίσει να λέει συχνά "είμαι χαρούμενος" ή " μαμά στενοχωριέμαι". 
Δεν είναι εκπληκτικό το πώς μπορεί μια όμορφη ιστορία να επηρεάσει θετικά ένα μικρό παιδί;


"Όλοι έχουν συναισθήματα" και αυτό είναι κάτι που ο Ιάσονας έχει αρχίσει να κατανοεί, ίσως με μια μικρή βοήθεια από το βιβλίο μας!


Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο από εδώ


ISBN: 978-960-569-574-3
Ηλικία: 3+
Μεταφραστής: Χριστίνα Παπαδοπούλου
Ημερομηνία έκδοσης: 3/10/2016
Βιβλιοδεσία: Σκληρό Εξώφυλλο
Σχήμα: 25x23
Σελίδες: 32

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!