ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΚΑΡΟΤΑ ΤΗΣ KATY HUDSON

by - Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019


Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαγός που αγαπάει τα καρότα; Τόσο πολύ, που δε θέλει να τα αποχωριστεί ποτέ;

Ένα βουνό καρότα

Το "Ένα βουνό καρότα" είναι μια γλυκιά και χιουμοριστική ιστορία, πλαισιωμένη με όμορφη εικονογράφηση, η οποία μας μιλάει για την φιλία και την ικανοποίηση του να μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.

Ένα βουνό καρότα

Ο λαγός λοιπόν, είναι εθισμένος στα καρότα. Τα βλέπει παντού μπροστά του, τα μαζεύει και τα μεταφέρει στο λαγούμι μου. Όμως, κάποια μέρα, συνειδητοποιεί ότι έχει μαζέψει τόσα πολλά που δεν χωράει πια ούτε ο ίδιος μέσα. Έτσι, δεν έχει πού να κοιμηθεί...

Και τότε οι φίλοι του προθυμοποιούνται να τον βοηθήσουν. Πρώτα η χελώνα, έπειτα το πουλάκι, ο σκίουρος και στο τέλος ο κάστορας.

Ο λαγός όμως, σε όποιο σπιτάκι και να πάει, κουβαλάει μαζί του όλο και περισσότερα καρότα, με αποτέλεσμα να καταστρέψει σιγά σιγά όλα τα σπίτια των φίλων του.

Αυτοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με υπομονή και ευγένεια την μανία του λαγού με τα καρότα, αλλά εκείνος εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει ότι αυτή η εμμονή του είναι η πηγή του προβλήματος.

Ένα βουνό καρότα

Αφού καταστρέψει και το τελευταίο σπίτι, του φίλου του του κάστορα, συνειδητοποιεί πως μόνο ένα πράγμα του μείνει να κάνει, κάτι που έπρεπε να το είχε κάνει από την αρχή.

Κι αυτό είναι να μοιραστεί τα καρότα με τους φίλους και έτσι να φωλιάσουν όλοι μαζί στο δικό του λαγούμι!

Το "Ένα Βουνό Καρότα" είναι ένα απολαυστικό βιβλίο που πραγματεύεται έννοιες όπως η ανεκτικότητα, η ευγένεια, η ενσυναίσθηση και η γενναιοδωρία. Μας δείχνει πως η απληστία μπορεί να βλάψει εμάς και τον περίγυρό μας και πως τελικά "το μοίρασμα κάνει τα πάντα να μοιάζουν καλύτερα"...!

Ένα βουνό καρότα

Και καθώς στην ιστορία μας, πρωταγωνιστής είναι το λαγουδάκι, αυτό την κάνει ιδανική για την περίοδο του Πάσχα! Συμπτωματικά, ίσως επειδή πλέον βλέπουμε παντού μπροστά μας λαγούς και κουνέλια, η Αλκμήνη έχει μια φοβερή αδυναμία στο συγκεκριμένο λαδουδάκι και κάθε φορά που διαβάζουμε την ιστορία του, το δείχνει ενθουσιασμένη και χειροκροτά! 


Συγγραφέας: Katy Hudson
Μετάφραση: Νίνα Ζαφειρίου
Εκδότης: Τζιαμπίρης - Πυραμίδα
ISBN: 9789605932923
Αριθμός Σελίδων: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Έτος Έκδοσης: 2019

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!