ΒΙΒΛΙΟ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ...ΤΕΡΑΤΕΞ

by - Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019

To Τερατέξ είναι ένα από τα βιβλία της Ελληνοεκδοτικής  που προσέξαμε και αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή. 
Ο Φώτης, είναι ένα γλυκό αγόρι που φοβάται όμως το σκοτάδι, γιατί όπως ο ίδιος πιστεύει σε αυτό κρύβονται τα πιο τρομακτικά τέρατα...Ωστόσο, μια επίσκεψη στον παππού Αντώνη, θα του φανερώσει την ύπαρξη του "Τερατέξ", ενός μαγικού υγρού που το ψεκάζεις στα τέρατα και αυτά εξαφανίζονται - τέζα, ξεμπερδεύεις!


Όμως, η αποστολή που ξεκινάει για τον Φώτη με σκοπό να συγκεντρώσει τα απαραίτητα υλικά για το "Τερατέξ", θα τον φέρει αντιμέτωπο με πολλές προκλήσεις. Μέσα από αυτές θα βγει πιο δυνατός. Τελικά, το Τερατέξ θα τον κάνει να νιώσει περισσότερο σίγουρος από ποτέ...ή μήπως όχι; 
Το Τερατέξ ήρθε στα χέρια μας την καταλληλότερη περιόδο. Ο Ιάσονας, το τελευταίο διάστημα, έχει αρχίσει να λέει όλο και πιο συχνά τη λέξη "φοβάμαι". Πιστεύω, συζητώντας το και με άλλες μαμάδες, πως είναι η ηλικία τέτοια που τα παιδιά αρχίζουν να συνειδητοποιούν την "υπόσταση" των συναισθημάτων τους. Με το να επαναλαμβάνει κάθε τόσο τη λέξη αυτή είναι σαν να επιβεβαιώνει στον εαυτό του την κατανόηση του φόβου ως μια συναίσθηματική κατάσταση όχι νέα αλλά ίσως περισσότερο διαμορφωμένη πια στο μυαλουδάκι του.


Για το λόγο αυτό το "Τερατέξ" είναι ένα βιβλίο που διαβάζουμε συχνά. Μέσα από την ιστορία του Φώτη, νομίζω πως αντιλαμβάνεται με τον καλύτερο τρόπο τη φύση των αρνητικών συναισθημάτων που πηγάζουν από τον φόβο αλλά και την έννοια του θάρρους που τελικά υπάρχει σε όλους μας, ακόμα και αν δεν το ξέρουμε!
Αυτό το όμορφο βιβλίο λοιπόν, μας ενέπνευσε μια εξίσου όμορφη δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε πανεύκολα με τα μικρά σας.Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μερικά φίλτρα καφέ πάνω στα οποία θα εξασκήσετε τις απεικονιστικές σας ικανότητες ζωγραφίζοντας τερατάκια με μαρκαδόρους και ένα βαποριζατέρ που θα το γεμίσετε με νεράκι ... ε δηλαδή Τερατέξ ήθελα να πω!
Προαιρετικά, αν το θέλετε, μπορείτε να κολλήσετε στα τερατάκια σας ματάκια που  θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας.


Αυτό ήταν! Δώστε στο παιδί τα τέρατα και αφήστε το να τα εξολοθρεύσει με το Τερατέξ! Πιστέψτε με θα ενθουσιαστεί βλέποντας τα χρώματα να διαλύονται και τα τέρατα να εξαφανίζονται!


Ο Ιάσονας εννοείται πως ξετρελάθηκε, τόσο που αναγκάστηκα να φτιάξω και άλλα τερατάκια...Όταν τα φίλτρα του καφέ τελείωσαν (!) βάλαμε τα πρώην "τερατάκια" μας να στεγνώσουν και τώρα φυσικά στολίζουν τους τοίχους του δωματίου του. 


Μη φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά χρώματα στα τερατάκια που θα φτιάξετε. Όσο περισσότερα, τόσο πιο εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσμα όταν θα τα ψεκάσετε και μετά όταν θα στεγνώσουν. 
Ελπίζω να "δοκιμάσετε" και εσείς το Τερατέξ και να παίξετε με αυτό όπως και εμείς! Είναι περισσότερο από σίγουρο πως θα το απολαύσετε! 

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!