ΤΟ ΣΠΟΡΑΚΙ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ...ΤΟΥ ΕΡΙΚ ΚΑΡΛ

by - Τετάρτη, Μαρτίου 27, 2019

Σήμερα θα σας μιλήσουμε για ακόμα ένα βιβλίο του αγαπημένου μας Έρικ Καρλ. Το σποράκι ταξιδεύει πάνω από βουνά, θάλασσες και ερήμους, ώσπου στο τέλος πέφτει απαλά πάνω στη γη, καταφέρνοντας να φυτρώσει και από αυτό να ανθίσει ένα πανέμορφο λουλούδι.

Μέσα από την ιστορία αυτή μαθαίνουμε για την εναλλαγή των εποχών, τον κύκλο ζωής  ενός άνθους και κατ' επέκταση για τον αέναο κύκλο της ζωής γενικότερα. Είναι εκπληκτικό πως ο Έρικ Καρλ καταφέρνει να αποδίδει αυτές τις μικρές "περιπέτειες" της φύσης με ένα τρόπο τόσο εύληπτο από τα παιδιά. Η αφηγησή του αλλά και οι εικόνες του ξέρουν να μιλούν μέσα στο παιδικό μυαλό και όπως και στα υπόλοιπα βιβλία του, έτσι και σε αυτό, τα μηνύματα που του στέλνουν είναι μεγάλα και σημαντικά. 


Ένα στοιχείο που μου άρεσε πολύ στην συγκεκριμένη ιστορία είναι πως από την αρχή μέχρι το τέλος τη διέπει η λογική της επιμονής, της θέλησης και της δυναμικότητας. Το σποράκι μας ήταν το πιο μικρό απ'όλους τους σπόρους, και όμως τα κατάφερε. Μέσα από αυτό άνθισε το πιο όμορφο και ψηλό λουλούδι που είχαν δει ποτέ οι άνθρωποι. Αυτό είναι ένα τόσο δυνατό μήνυμα για όλα τα "σποράκια" του κόσμου! 


Τώρα σε ό,τι αφορά τον Ιάσονα, πρέπει να σας πω πως το βιβλίο το έχει κιόλας αγαπήσει. Το κουβαλάμε μαζί σχεδόν σε όλες μας τις εξόδους και - δεν ξέρω γιατί- τρελαίνεται να του το διαβάζει η γιαγιά...! Κάθονται παρέα και αφού τελειώσει η ιστορία ξαναγυρνάνε στις εικόνες και είτε κατονομάζουν τα μέρη του άνθους  είτε ψάχνουν να βρούνε το μικρό σποράκι. Κάτι ακόμα που κάνει το βιβλίο αυτό ακόμα πιο δελεαστικό, είναι πως στο τέλος του υπάρχει ένα θεατρικό παιχνίδι από το "Πελίτι" το οποίο κάνουμε συχνά πυκνά και απολαμβάνουμε ιδιαιτέρως.


Αυτά είχα να σας πω για το σποράκι! Αν πιστεύετε ότι θα αρέσε σε εσάς και το μικρό σας, δεν έχετε παρά να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό, μέσω της σελίδας μας στο ινσταγκραμ, για να κερδίσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου. 

  
ISBN978-960-471-035-5
Συγγραφέας Eric Carle
Εικονογράφος Eric Carle
Σελίδες 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
Διαστάσεις: 20X28
Ηλικιακό Εύρος: από 5 ετών


Υ.Γ1: Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο για αυτήν τη συνεργασία!
Υ.Γ2: Μπορείτε να δείτε και τις άλλες αναρτήσεις μας για την πολυάσχολη αράχνη και την πεινασμένη κάμπια, του Έρικ Καρλ.

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!