Ο ΣΙΓΑΝΟΣ...ΤΩΝ Ε. ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ & ΑΙΜ.ΚΟΝΤΑΙΟΥ

by - Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28, 2019


Σςςς...Σήμερα, θα σας μιλήσουμε για τον Σιγανό, το σκιάχτρο το περιβόλι του κυρ-Γιάννη που ήθελε να ζήσει μια περιπέτεια. Η ιστορία του, μας μιλά για την ευγνωμοσύνη και την αχαριστία, τη μοναξιά και τη συντροφικότητα και για όλα εκείνα που συνθέτουν, εμποτίζουν και στεριώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις. 


Δεν είναι καθόλου εύκολο να μιλήσεις για τόσο  σημαντικά θέματα στα  παιδιά, κι όμως μέσα από την ιστορία του Σιγανού, αυτά μεταφέρονται με τον πιο εύληπτο τρόπο στα παιδικά μυαλουδάκια.


Ο Σιγανός, είναι ένα σκιάχτρο μοναχικό, ίσως κάπως ντροπαλό, που δεν μιλούσε πολύ και όταν το έκανε, το έκανε ήρεμα και σιγανά. Το περιβάλλον του, δηλαδή το περιβόλι του, τα λαχανικά, τον είχαν παρεξηγήσει και ποτέ ασχολούνταν μαζί του.
Έτσι εκείνος νιώθοντας μόνος, αποφάσισε να φύγει! Ήθελε να ζήσει μια περιπέτεια, να γνωρίσει, άλλους τόπους και να δει επιτέλους τη θάλασσα, για την οποία του μιλούσε ο μοναδικός φτερωτός του φίλος ο Ανέστης. Ένα βράδυ με φεγγάρι λοιπόν, ο Σιγανός έκανε το μεγάλο βήμα...


Στην πραγματική ζωή, η απουσία είναι αυτή που πολλές φορές μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσο αχάριστοι έχουμε σταθεί απέναντι σε κάποιο και πόσο σημαντικός είναι για εμάς. Ακριβώς έτσι συνέβη και όταν έφυγε ο Σιγανός. Τα λαχανικά άρχισαν να αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικός ήταν στο περιβόλι ο Σιγανός. Πώς μπορούσαν να είναι τόσο σκληροί απεναντί του; Εκείνος ήταν απλώς μοναχικός και ευαίσθητος - όχι εγωιστής ή παράξενος όπως νόμιζαν!


Αλλά και ο Σιγανός, αφού έζησε την περιπέτειά του και είδε την αγαπημένη θάλασσα, το περιβόλι του το ανακαλούσε συχνά στη σκέψη του. Εκεί ανήκε και για το λόγο αυτό εκεί αποφάσισε να επιστρέψει τελικά. Και τότε όλοι, μα όλοι ήταν ευτυχισμένοι και ξανά μαζί. 


Η όμορφη ιστορία του Σιγανού, έχει γίνει τον τελευταίο καιρό, η αγαπημένη μας βραδινή συνήθεια. Το κείμενό της είναι σχετικά μεγάλο, οπότε στην συγκεκριμένη ηλικία που βρισκόμαστε (27 μηνών), αυτό την καθιστά ιδανική ιστορία καληνύχτας. 
Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι επίσης φανταστική. Αποδίδει εκπληκτικά το κείμενο και το συνοδεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 


Αυτά έχω να σας πω για τον Σιγανό. Αν ψάχνετε και εσείς μια γλυκιά ιστορία, η οποία να μυρίζει Ελλάδα (περιβόλι, θάλασσες, λαχανικά και ένα σκιάχτρο σαν στοιχεία κάνουν αναφορά στη χώρα μας 100% νομίζω!) τότε το βιβλίο αυτό αξίζει την προσοχή σας-θα με θυμηθείτε!


You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!