ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΙΠΕΣ ΧΘΕΣ, ΤΟΥ ΡΑΝΤΓΙΑΡΝΤ ΚΙΠΛΙΝΓΚ

by - Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019

Όταν ήμουν φοιτήτρια ανακάλυψα μέσω της ποίησης τον Κίπλινγκ. Το "Αν" ήταν φυσικά το πρώτο του ποίημα που διάβασα και ακολούθησαν πολλά. Αυτό όμως που δεν ήξερα μέχρι πρόσφατα ήταν όχι είχε γράψει και παιδικά βιβλία. 
Τον Μόγλη όλοι τον γνωρίζουμε αλλά τολμώ να πω ότι το Βιβλίο της Ζούγκλας δεν το είχα διαβάσει ποτέ. Να είναι καλά η Disney...

Ιστορίες να μου λες όπως μου τις είπες χθες

Όταν είδα ότι οι "Ιστορίες να μου λες όπως μου τις είπες χθες" κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ενθουσιάστηκα. Ήξερα πως αυτό το βιβλίο θα μας αρέσει καθώς η Αλκμήνη δείχνει μεγάλη αγάπη για τα ζώα.

Ο Ραντγιαρντ Κίπλινγκ επινόησε αυτές τις ιστορίες για να τις διηγείται τα βράδια στην κόρη του. Και καθώς όλοι οι γονείς ξέρουμε την βραδινή ρουτίνα των παιδιών μας και την εμμονή τους με την επανάληψη των ιστοριών με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, το βιβλίο βρήκε άμεσα τον τίτλο του. Κι εάν σκεφτείς ότι αυτό το βιβλίο γράφτηκε το μακρινό 1902 εντυπωσιάζεσαι ακόμη περισσότερο.

Ιστορίες να μου λες όπως μου τις είπες χθες

Πρόκειται ουσιαστικά για ευφάνταστες ιστορίες για το πως τα ζώα απέκτησαν κάποια από τα χαρακτηριστικά τους. 

Μπορώ να πω πως στην πρώτη ανάγνωση κάπως σάστισα, γιατί η λογική του είναι κάπως παράδοξη κι ίσως όχι τόσο κοντά στο σκεπτικό μας σαν οικογένεια. Αλλά με τις επόμενες αναγνώσεις βρήκαμε στοιχεία με τα οποία η Αλκμήνη ενθουσιάστηκε. 

Ιστορίες να μου λες όπως μου τις είπες χθες

Το βιβλίο περιέχει πέντε ιστορίες, οι οποίες είναι γραμμένες σε ρυθμικό στίχο και πρωταγωνιστούν τα εξής ζωάκια: η φάλαινα, η καμήλα, ο ρινόκερος, ο ελέφαντας και η γάτα. 
Εάν έχετε και εσείς παιδιά που αγαπούν τα ζώα αυτά, είμαι σίγουρη πως θα απολαύσουν την πολύ όμορφη εικονογράφηση του βιβλίου που μας κέρδισε κι εμάς με την πρώτη ματιά.

Η αγαπημένη ιστορία πάντως της Αλκμήνης αφορά το πως ο ελέφαντας απέκτησε την προβοσκίδα του!

Ιστορίες να μου λες όπως μου τις είπες χθες

Η προτεινόμενη ηλικία είναι 2+, αν και θεωρώ ότι ίσως θα ταίριαζε καλύτερα, από την άποψη του κειμένου, σε παιδάκια λίγο μεγαλύτερα.

Εσείς το έχετε διαβάσει το βιβλίο; Πως σας φάνηκε;

Ιστορίες να μου λες όπως μου τις είπες χθες

Εικονογράφηση: Μάρτα ΆλεςΜετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
ISBN: 978-618-01-2337-1Σελίδες: 92
Ημερομηνία Έκδοσης: 27/09/2018

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!