ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΠΕΤΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΠΟΧΗΣ

by - Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2018

Τα πετράδια μας βάφτηκαν στις αποχρώσεις του φθινοπώρου με τα υπέροχα χρώματα της STABILO και με αυτά υποδεχόμαστε την αγαπημένη μας εποχή🍁🌰🍎

Clay gems in autumn colors

 Σε αυτή τους την εκδοχή, εκτός από να τα στοιβάζουμε, μπορούμε κάνοντας μια τρυπούλα στο καθένα, να τα περνάμε μέσα από συρματάκια πίπας! 

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται αναλυτικά η διαδικασία κατασκευής των πετραδιών. Λεπτομερείς οδηγίες, καθώς και τα υλικά που θα χρειαστείτε δίνονται στην πρώτη ανάρτηση για τα πετράδια του ουράνιου τόξου.

Step by step clay gems' construction

Όταν τα πετράδια σας είναι έτοιμα, μπορούν να βαφτούν με τα χρώματα της παλέτας του φθινοπώρου: κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο... Εμείς προτιμήσαμε τους μαρκαδόρους Pen 68 της STABILO για τους ιδιαίτερους τόνους των αποχρώσεων αυτών.


Μπορείτε να χρωματίσετε το κάθε πετράδι με πολλαπλές στρώσεις χρώματος για έντονο αποτέλεσμα ή μόνο με μία ή δύο στρώσεις αν θέλετε να πετύχετε πιο απαλούς τόνους.


Όπως είπαμε, τα πετράδια αυτά δεν στοιβάζονται μόνο. Μπορεί το μικρό σας να προσπαθήσει να τα περάσει μέσα από ένα σκοινάκι, ή συρματάκι πίπας. Φροντίστε μόνο η τρυπούλα να είναι αρκετά μεγαλύτερη σε διάμετρο από το σκοινί ή το σύρμα, έτσι ώστε να περνά με ευκολία το κάθε πετράδι. Για το τέλος, σας προτείνουμε μια αισθητηριακή δραστηριότητα με τα πετράδια σας. Ένα καλάθι στο οποίο μαζεύουμε μέσα του όλο το φθινόπωρο: κλαριά δέντρων, φύλλα, βρύα, φτερά πουλιών και φυσικά τα πετράδια του φθινοπώρου!


Ετοιμάστε το πολύ εύκολα μαζεύοντας τα απαραίτητα σε μια εξόρμησή σας στη φύση. Στη συνέχεια, μαζί με το παιδί εξερευνήστε το καλάθι σας. Τι περιέχει και τι είναι το καθετί; Αφήστε το παιδί να παρατηρήσει και να παίξει με τα περιεχόμενα. Εξηγήστε του τυχόν απορίες. 


Το φθινοπωρινό καλάθι είναι ένα πλούσιο αισθητηριακό παιχνίδι που μπορεί να δώσει πολλαπλά ερεθίσματα στα μικρά μας. Ας το απολαύσουμε μαζί του!


Επιπλέον, είναι μια δραστηριότητα στην οποία μπορούμε να ανατρέχουμε καθ'όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου, εμπλουτίζοντας το καλάθι μας. Με αυτόν το τρόπο το ενδιαφέρον του παιδιού θα ανανεώνεται συνεχώς ;)


Υ.Γ: Ευχαριστούμε τη STABILO για την ευγενική της προσφορά :)


You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!