ΠΕΤΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ | RAINBOW GEMS

by - Τετάρτη, Αυγούστου 22, 2018

Έχετε δει μήπως τα ξύλινα πετράδια ισορροπίας, που κυκλοφορούν στο εξωτερικό σε διάφορα παιχνιδοσάιτ; Εμείς τα είδαμε και επειδή πολύ μας άρεσαν, σκεφτήκαμε να τα φτιάξουμε με πηλό!

Clay gems in rainbow'stones colors

 Είναι μια πολύ εύκολη κατασκευή για την οποία χρειάζεστε μόνο:
1 πακέτο αυτοξηραινόμενο πηλό, ένα κοφτερό λείο μαχαίρι και μαρκαδόρους (εμείς χρησιμοποιήσαμε υπογραμμιστές stabilo, σε έξι υπέροχες παστέλ αποχρώσεις!).


Η διαδικασία κατασκευής των πετραδιών είναι πολύ απλή: κόβετε το τουβλάκι του πηλού σε κυβάκια των οποίων τις ακμές κόβετε κάθετα και ακανόνιστα με ένα καλό μαχαίρι χωρίς δόντια ή κοπίδι. 
Με αυτόν το τρόπο δημιουργείται το εφέ κοψίματος των πολύτιμων λίθων, το οποίο μεταμορφώνει αμέσως το πήλινο κυβάκι σας σε πετράδι!
Στη συνέχεια, αφού έχετε όλα τα πετράδια σας έτοιμα, τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά για ένα 24ωρο.


Μετά από την ξήρανση του πηλού, δεν μένει παρά ο χρωματισμός του. Χρησιμοποιήστε μαρκαδόρους για να βάψετε εύκολα και γρήγορα τα πετράδια σας. Να έχετε στο νου σας ότι το χρώμα δεν θα φαίνεται τόσο έντονο όσο δείχνει αρχικά γιατί σταδιακά στεγνώνει και ελαφρώς ξεθωριάζει.


Έτσι ήταν τα πετράδια μου τη μέρα που τα έβαψα ↑ ↓

Και την επομένη, όταν τα έπαιξε ο Ιάσονας, τα χρώματά τους ήταν πιο απαλά. 


Όχι πείτε, δεν είναι υπέροχα; Εμείς τα πιάναμε, τα μεταφέραμε από εδώ και από εκεί, προσπαθούσαμε να τα στοιβάξουμε και τόσα άλλα κάναμε με αυτές τις πολύχρωμες πετρούλες. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν ενεργά ακόμα και στη διαδικασία κατασκευής τους.


Και μετά, ένα σωρό πράγματα μπορώ να σκεφτώ για να παίξουμε με τα πετράδια: θησαυρούς στις βάσεις των ουράνιων τόξων, σε σεντούκια πειρατών, μαγικές νεραϊδόπετρες και τόσα άλλα. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη μόνο...Τα πετράδια του ουράνιου τόξου είναι φανταστικά σας λέω! Περιμένω να τα φτιάξετε και να μου πείτε τις εντυπώσεις σας ;)

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!