ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΑΝΕΜΩΝΕΣ!

by - Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018

Οι θαλάσσιες ανεμώνες θα σας ενθουσιάσουν! Είναι πανεύκολες στην κατασκευή τους και προσφέρονται για πολλών ειδών παιχνίδια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι σύρματα πίπας και καπάκια από μπουκαλάκια νερού.
 Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πως ακριβώς φτιάχνονται:




Αφού έχετε τις ανεμώνες σας έτοιμες μπορείτε να παίξετε με αυτές με διάφορους τρόπους. Εμείς τις πήραμε μαζί και στην παραλία! Το παιχνίδι που σκαρφιστήκαμε ήταν το εξής: κρύβουμε μέσα σε κάθε ανεμόνη διάφορα μικροαντικείμενα και το παιδί προσπαθεί να τα πιάσει. Με αυτόν το τρόπο εξασκεί τη λαβή δείκτη και αντίχειρα και επιπλέον εξοικειώνεται με τα χρώματα. Μπορείτε να κρύψετε σε αυτές ό,τι σκεφτείτε εσείς. Προσωπικά, εκτύπωσα εικόνες από ψαράκια κλόουν, που βρήκα στο διαδίκτυο και τις πλαστικοποίησα. Ο Ιάσονας έβαζε και έβγαζε τα ψαράκια από τις ανεμώνες με πολλή ευχαρίστηση!

Και φυσικά παίξαμε και μέσα στο σπίτι με αυτές, δημιουργώντας ένα πολύ πλούσιο αισθητηριακό δοχείο: χνουδωτές ανεμώνες, χρωματισμένο μπλε νερό, κοχύλια, ψαράκια και άμμος .

Φτιάξαμε δηλαδή έναν κοραλλιογενή ύφαλο (οι ανεμώνες είχαν διπλό ρόλο: κοράλλι  και ανεμώνη δύο σε ένα!) ο οποίος τον κράτησε απασχολημένο για αρκετή ώρα. 


Και φυσικά, μετά ήθελε να ξαναδιαβάσει το βιβλίο με τα ψάρια...(δες το εδώ!)


Πώς σας φάνηκαν λοιπόν οι ανεμώνες; Εσείς θα τις δοκιμάσετε;


You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!