ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΒΛΙΟ

by - Τετάρτη, Ιουνίου 27, 2018


Η επίσκεψη στο ενυδρείο ήταν από τα πρώτα πράγματα που ήθελα να κάνουμε εδώ στο Ηράκλειο. Προσωπικά, είχα επισκεφτεί  το CretAquarium ως φοιτήτρια και ακόμα θυμάμαι τη μεγάλη εντύπωση που μου είχε κάνει τότε. Η ατμόσφαιρα και η αίσθηση πως μπαίνεις σε έναν κρυμμένο και άγνωστο κόσμο με είχε ενθουσιάσει. Ο βυθός άλλωστε πάντα δεν εντυπωσιάζει, ιδιαίτερα τα παιδιά; Έπρεπε λοιπόν να πάμε οπωσδήποτε με τον Ιάσονα!

 

Για ένα νήπιο 1.5 ετών το ενυδρείο έχει να προσφέρει μια ολοκληρωμένη και πλούσια αισθητηριακή εμπειρία: μπλε χρωματισμοί σε χαμηλό φωτισμό, ήχοι πνευστών, φυσικοί και μελωδικοί και τεράστια παράθυρα με θέα πολλά υπέροχα πλάσματα τα οποία μέσα στο νερό, που σχεδόν καταργεί το βάρος τους, μοιάζουν να πετάνε. 


Σκοπός μας σε αυτή την ηλικία δεν είναι να μάθουμε τα διαφορετικά είδη ψαριών και των άλλων πλασμάτων που υπάρχουν στο ενυδρείο. Θέλουμε απλώς να περιηγηθούμε στον εντυπωσιακό κόσμο του υδάτινου περιβάλλοντος, παίρνοντας ερεθίσματα και οξύνοντας την περιέργεια για νέες εξερευνήσεις.


Ήμουν σίγουρη πως ο Ιάσονας θα μαγευόταν όπως και έγινε. Μετά από την επίσκεψη αυτή ήταν έτοιμος να μάθει περισσότερα για τον θαλάσσιο κόσμο: πού ζουν τα ψάρια και τα άλλα πλάσματα της θάλασσας, πόσο διαφορετικά είναι μεταξύ τους και ποια είναι τα κοινά τους χαρακτηριστικά και ένα σωρό άλλα πράγματα.


Μετά το τέλος της εκδρομής αυτής έπρεπε οπωσδήποτε να ικανοποιήσω αυτή του την περιέργεια και έτσι έψαχνα μανιωδώς ένα σχετικό βιβλίο. Έκανα μέρες αλλά το βρήκα και έχει όλα εκείνα τα οποία ήθελα για να αυξήσει το ενδιαφέρον του μικρού ακόμα περισσότερο! 


Είναι ένα βιβλίο εξαιρετικό από τις εκδόσεις Πατάκη, το οποίο δυστυχώς δεν κυκλοφορεί πια...😕 Έχει τίτλο "Παρατηρώ τα ψάρια" και όπως καταλαβαίνετε είναι ιδανικό για να ανακαλέσουμε την επίσκεψή μας στο ενυδρείο. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη με αυτό, που έκανα βίντεο και σας το παρουσιάζω αναλυτικά εδώ!


Αν ενδιαφέρεστε για τέτοιου είδους "διαδραστικά" κατά κάποιον τρόπο βιβλία μπορείτε να ανατρέξετε στις εκδόσεις Σαββάλας που υπάρχει όπως θα δείτε αντίστοιχης φιλοσοφίας βιβλίο. Επίσης, μπορείτε να κάνετε μια απόπειρα και να ψάξετε και το συγκεκριμένο βιβλίο των εκδόσεων Πατάκη. 
Σας το λέω με σιγουριά πως ο συνδυασμός εκδρομής και βιβλίου υπήρξε πολύ βοηθητικός και επιτυχημένος στην περίπτωσή μας. Εσείς το συνηθίζεται αυτό με τα παιδιά σας;

You May Also Like

0 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!