Ο ΑΡΚΟΥΔΑΚΟΣ ΤΟΥ BENJI DAVIES

by - Δευτέρα, Μαΐου 21, 2018


Κάποια στιγμή και εμείς πέσαμε στην παγίδα του τάμπλετ για να τον καταφέρουμε να φάει - συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Ωστόσο, η μέθοδος αυτή δεν είχε την επιτυχία που περίμενα: ο μικρός κατέληγε να βλέπει την οθόνη με τις εικόνες, να ακούει τραγουδάκια και παρόλα αυτά το στόμα δεν το άνοιγε. Κάπως έτσι σκέφτηκα να προσπαθήσω και με παραμύθια. Πήγα λοιπόν στο αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο και άρχισα να ψάχνω για παραμύθια με εντυπωσιακές εικόνες και όμορφες ιστορίες που θα του τραβούσαν την προσοχή. 

Το μάτι μου έπεσε στον Αρκουδάκο, μία σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις Ίκαρος, με θέμα τις φανταστικές περιπέτειες ενός συμπαθητικού αρκούδου. Τα βιβλία είναι μικρά σε διαστάσεις (18x18cm), έχουν σκληρές σελίδες και κινούμενα μέρη. Κυρίως για αυτό το διάλεξα, καθώς θα ήταν κάτι καινούργιο για τον μικρό, μιας και δεν είχε έρθει σε επαφή με τέτοιου είδους βιβλία. Το καλό με αυτά, είναι ότι είναι εντυπωσιακά, χωρίς να σκίζονται εύκολα όπως συμβαίνει με τα βιβλία που έχουν τρισδιάστατες εικόνες. Πίστευα ότι θα του άρεσει και παράλληλα θα του απασχολούσε τα χέρια ,κάνοντας το τάισμα ευκολότερο για εμένα.


Το πρώτο βιβλίο με τον Αρκουδάκο που αγοράσαμε ήταν το "ο Αρκουδάκος βουτάει στα βαθιά" το οποίο διηγείται την περιπέτεια του αρκούδου με ένα υποβρύχιο. Η εικονογράφησή του είναι πολύ προσεγμένη, με ζωντανά χρώματα που τραβούν την προσοχή των παιδιών και με πολλές λεπτομέρειες κάτι το οποίο είναι ωραίο, μιας και σε κάθε ανάγνωση ανακαλύπτουμε όλο και κάτι νέο. Τα κινούμενα μέρη είναι επίσης πολύ όμορφα και κάνουν εντύπωση. Το μόνο αρνητικό τους, είναι ότι δεν είναι όλα εύκολα στο να κινηθούν από μικρά χεράκια.


Όπως καταλάβατε, ο Αρκουδάκος είχε απόλυτη επιτυχία. Το τάμπλετ ξεχάστηκε αμέσως και μπορώ να πω πως καταφέραμε να φάμε πολλά γεύματα ολόκληρα χάρη σε αυτόν. Εννοείται πως μετά το "ο Αρκουδάκος βουτάει στα βαθιά" αγοράσαμε το "ο Αρκουδάκος στο κάστρο των ιπποτών" και το τελευταίο μας απόκτημα είναι "ο Αρκουδάκος πάει διακοπές". Και τα τρία με ευχαρίστησαν εξίσου. Με κάθε ένα βιβλίο μπαίνουμε και σε ένα διαφορετικό κόσμο μαθαίνοντας και όλα αυτά που τον απαρτίζουν. Πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι, αποτελούν και ένα εξαιρετικό μέσο για την εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας. Οι ηλικίες στις οποίες απευθύνονται θεωρώ πως βρίσκονται στο φάσμα ανάμεσα από 12 μηνών μέχρι και 2,5 χρονών.


Γενικά, πρόκειται για πολύ προσεγμένα βιβλιαράκια τα οποία όμως προσωπικά θα ήθελα να έχουν μία ακόμα σελίδα - συνολικά μαζί με το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο είναι 5 στον αριθμό. Τι να κάνω; Ακόμα και εγώ δεν τον χορταίνω τον αρκούδο!

You May Also Like

2 comments

 1. Εμείς μάλλον τον πήραμε νωρίς τον αρκουδάκο γιατί μόλις τον πήρε στα χέρια του, άφαντος!!
  Βέβαια, μέχρι και την τελευταία σελιδα(πριν κάνει φτερά), τον φιλούσε στοργικά, δεν μπορώ να πω!

  (επίσης πολύ ωραία σειρά είναι και ο τικ και η τέλα σε αυτή την ηλικία)
  καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αχ, τι τρυφερός! Να τον χαίρεσαι!!
   Είναι σε τι φάση θα το πετύχεις το κάθε παιδί. Προσπαθήστε πάλι σε λίγο καιρό!
   Ναι, ο Τικ και η Τέλα έχουν επιτυχία σε αυτή την ηλικία :)

   Διαγραφή

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!