ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ - RΑINBOW SENSORY TUBES

by - Τετάρτη, Απριλίου 18, 2018

Δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου για αυτήν την κατασκευή! Eίναι τόσο εύκολη και παράλληλα τόσο εντυπωσιακή! Τα ουράνια τόξα εξάλλου είναι πάντα σίγουρη επιτυχία για τα παιδιά. 

Είναι κάτι που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα αρκεί να έχετε πιστόλι σιλικόνης, κοπίδι, χρώματα ζαχαροπλαστικής, ένα χωνί και λίγα μέτρα αλφαδολάστιχο διαμέτρου 12mm . Το τελευταίο θα το βρείτε σε καταστήματα με εργαλεία, βίδες, ούπα και άλλα τέτοια και είναι πάμφθηνο.  

Aφού αγοράσετε τα υλικά σας κόβετε το λάστιχο με το κοπίδι σε 6 κομμάτια. Τα μήκη που έκοψα εγώ ήταν 45, 40, 36.5, 33.5, 30, 27.5 cm για το οποία χρειάζεστε περίπου 2.20 μέτρα αλφαδολάστιχο. 
Στη συνέχεια σφραγίζετε με σιλικόνη τη μία άκρη του κάθε σωλήνα σας, γεμίζετε με τη βοήθεια του χωνιού με χρωματιστό νερό και έπειτα σφραγίζετε την άλλη άκρη.


Μπορείτε να πειραματιστείτε λιγάκι με το υγρό με το οποίο θα γεμίσετε τα λάστιχα: χρησιμοποιείστε χρωματιστό νερό και ελάχιστο διάφανο υγροσάπουνο, ή νερό και baby oil ή τέλος νερό και χρυσόσκονη. 


Το αποτέλεσμα προκαλεί μεγάλη αίσθηση στα παιδιά. Επιπλέον, είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους και για διαφορετικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς. Τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά θα εντυπωσιαστούν με το χρωματιστό φως που αντανακλάται μέσα από το λάστιχο, μπορούν να σχηματίσουν ένα ουράνιο τόξο, να παρατηρήσουν και να μάθουν τα χρώματα.

 
Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να μάθουν για τη μίξη των κύριων χρωμάτων και τη δημιουργία των δευτερευόντων. Επίσης, μπορούν να παρατηρήσουν πως το νερό και το λάδι λόγω διαφορετικής πυκνότητας διαχωρίζονται μέσα στο λάστιχο. Το ίδιο όμως δε συμβαίνει με το νερό και το σαπούνι που αναμιγνύονται μεταξύ τους.


Ελπίζω να σας άρεσε το ουράνιο τόξο και να το φτιάξετε. Μπορείτε να το κολλάτε σαν κι εμάς, συνέχεια στο τζάμι ενός παραθύρου και να δίνει χρώμα στο σπίτι όταν ο ήλιος περνάει πάνω του! 

You May Also Like

2 comments

Είναι χαρά μας να ακούμε τις απόψεις, τις ιδέες και τις εντυπώσεις σας!